Pjer Karden: Nezaboravni dani u Beogradu

Pjer Karden: Nezaboravni dani u Beogradu

Autor: | 17/06/2012

0

Modna smotra „Sun Moon & Stars Belgrade Fashion Nights“, koju organizuje modna agencija „Fabrika“, ove godine u srpsku prestonicu dovela je čuvenog dizajnera Pjera Kardena. Na tradicionalnom i internacionalnom modnom događaju koji je održan u Beogradu, poznati dizajner svoje modele predstavio je tokom „Dana francuske mode“.
U velelepnoj bašti „Belog dvora“, u saradnji sa princom Aleksandrom i princezom Katarinom Karađorđević i ambasadorom Francuske u Srbiji Fransoa Ksavijerom Denijeom, prikazana je modna revija Pjera Kardena, jednog od najpoznatijih francuskih kreatora u istoriji mode. On je u Beogradu prikazao dve stotine modela iz najnovije kolekcije, koju su poneli manekeni za kojima je njegov PR tim tragao mesec dana. On je vrlo zahtevan i imao je stroge i visoke kriterijume pri odabiru manekena, zbog čega je u Srbiju nekoliko puta slao direktorku visoke mode njegove kompanije, koja je prisustvovala kastinzima.
Dizajner je proveo tri dana u srpskoj pestonici, tokom kojih je pored organizacije revije, prisustvovao i dodeli nagrada univerziteta „Megatrend“ kada je postao i počasni doktor. Povodom toga organizovan je svečani ručak, a francuski ambasador u rezidenciji je priredio i svečanu večeru u čast renomiranog modnog kreatora.

Izvor: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin