Barbara Strejsend pomaže ženama sa srčanim problemima

Barbara Strejsend pomaže ženama sa srčanim problemima

Autor: | 17/06/2012

0

Pevačica i glumica Barbara Strejsend organizovala je humanitarnu večeru u svojoj kući u Malibuu kako bi sakupila stredstva za pomoć ženama sa srčanim problemima. Gosti su platitili više od 100.000 dolara za dvoje za ulaznice kako bi pružili pomoć glumičinom centru za pružanje pomoći ženama sa srčanim problemima na intimnoj večeri u kući gde Strejsendova živi sa svojim suprugom Džejmsom Brolinom, prenose svetske agencije. Direktor ''En-Bi-Si Univerzal'' studija Ron Majer, modna dizajnerka Dona Karan i glumci Džoš Brolin i Dajana Lejn bili su samo neki od gostiju koji su prisustvovali toj večeri. Strejsendova je rekla da je motivisana da pomogne ženama sa bolesnim srcem zato što ona ne može "da podnese nejednakosti, bez obzira da li je reč o građanskim ili gej pravima ili rodnoj diskirminaciji". Žene umiru od bolesti srca svake godine više nego od svih kancerogenih bolesti zajedno, ali je mnogo više istraživanja urađeno na muškarcima.
- I u naučnim istraživanjima žene se i dalje tretiraju kao gradjani drugog reda - rekla je glumica, dodajući da je to za nju neprihvatljivo.
Tako da je ona "otvorila svoj novčanik'' i pozvala svoje prijatelje da urade isto. Bivši predsednik SAD Bil Klinton, koji je došao na večeru u društvu novinarke Lise Ling, pozdravio je glumičinu posvećenost zdravlju žena. Pevač Džoš Groban je pevao pre Strejsendove koja je izvela četiri pesme uključujući i popularnu numeru ''Evergreen''.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti