Srđa Popović: Eni Lenoks me je oduševila

Srđa Popović: Eni Lenoks me je oduševila

Autor: | 21/06/2012

0

Srđa Popović, jedan od naših najpoznatijih NGO aktivista, imao je nedavno priliku da sa svojom suprugom Mašom upozna čuvenu pevačicu Eni Lenoks tokom dvodnevne konferencije “Google Zeitgeist” u Londonu.
Na ovoj međunarodnoj konferenciji između ostalih govorili su i osnivač Vikipedije Džimi Vels, dizajnerka Vivijen Vestvud, supermodel Lili Kol, bivši premijer Grčke Jorgos Papandreu, a Popović je bio jedini predstavnik Srbije. Inače, ovo je prvi put da neko iz naše zemlje nastupa na ovakvoj konferenciji.
- Ja sam imao prezentaciju o nečemu što se zove “lastivizam” o tome kako se svet menja nenasilnom borbom, novim strategijama i kreativnosti aktivista koji se bore za svoje ciljeve u okviru panela “Beyond Revolution”, dok je Eni Lenoks govorila na panelu “Beyond Ourselves”. Pričala je o kampanji SING koju vodi, a koja se tiče rasprostranjenosti HIV virusa zajedno sa pevačicom Pink, Šakirom i Anastazijom - priča Popović.
Kako kaže, stekao je utisak da je Lenoksova veoma posvećena borbi protiv ove bolesti i da se svesrdno angažovala u podizanju svesti od opasnosti HIV-a.
Nekadašnju pevačicu sastava “Eurhytmics” upoznao je tokom svečane večere kada je zajedno sa suprugom Mašom imao priliku da porazgovara sa Lenoksovom, koja je na njega ostavila i više nego pozitivan utisak.
- Pričali smo oko pola sata o svetu i mnogim drugim stvarima i ona je zaista fenomenalna žena. Jedna neverovatno posvećena osoba i uopšte ne liči na zvezdu kakvim ih ljudi obično zamišljaju - prepričava Popović koji je stekao utisak da Lenoksova predstavlja pravi model uspešne poznate ličnosti koja istovremeno radi nešto korisno.
- Moja supruga i ja smo odrasli na njenim pesmama, a ona je baš onakva kakvom je zamišljate dok slušate njenu muziku, jedna topla i divna osoba - ispričao je Popović.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti