Vjera Mujović uživala u Norveškoj

Vjera Mujović uživala u Norveškoj

Autor: | 22/06/2012

0

Povodom obeležavanja godine Ive Andrića, glumica Vjera Mujović i njen kolega Aleksandar Srećković Kubura, u saradnji sa kompozitorom Radetom Radivojevićem, napravili su "Poetski kabare Ivo Andrić" koji su nedavno izveli u norveškom gradu Bergenu. Boravak u Skandinaviji iskoristili su da obiđu Kopenhagen.
- Sa koleginicom Radom Đuričin prošle godine prvi put sam bila u Norveškoj, a ovog puta putovala sam sa kolegom Kuburom. Najpre smo bili u Kopenhagenu, a potom smo otišli i u Bergam, gde smo izveli kabare na  kome su svirali naši muzičari koji tamo žive, sa Markom Merdevičkim na čelu - kaže Vjera.
- Zanimljivo je da je tonajkišovitiji grad u Evropi, ali tokom našeg boravka vreme je bilo sunčano. Posetili smo veoma živopisni drveni grad Brigen, koji je pod zaštitom „Uneska“, riblju pijacu, Grigov muzej i tamošnje teatre, kao i ostrvo Litojen, gde je živeo čuveni violinista Ule Bul. Zaista su nas odlično primili naši domaćini iz "Društva Srba i prijatelja Srbije" koje na odličan način vodi gospođa Dobrila Radulović. Uživali smo u njihovim sirevima, koji su slatkastog ukusa, i razlikuju se od svih mlečnih proizvoda koje sam imala priliku ovde da probam. Pošto su u njihovoj kuhinji neizbežni losos, kavijar i haringa, to mi je veoma odgovaralo jer ne jedem meso - zaključuje Mujovićeva. 

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin