Milan Bošković: Vimbldon čuva svoj identitet

Milan Bošković: Vimbldon čuva svoj identitet

Autor: | 25/06/2012

0

Ljubitelji belog sporta dočekali su svoje dve zelene nedelje! Do 8. jula će, zahvaljujući B 92 (ali i Sport klubu), uživati u Vimbldonu, nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu. Atmosferu s najstarijeg turnira na svetu gledaocima će prenositi Igor Vujičin i Milan Bošković, koji će u prestonici Velike Britanije provesti po nedelju dana.
Budući da je reč o najznačajnijem sportskom događaju koji će biti emitovan na „devedeset dvojci“ ove godine, i programska šema biće podređena praćenju turnira u Londonu.
- Pored mečeva srpskih predstavnika, gledaoci neće ostati uskraćeni ni za ostale najvažnije duele - otkriva Bošković.
- „Stručni štab“ će se pobrinuti za dobru atmosferu između mečeva. Imaćemo stalna uključenja s gostima iz Londona i interesantne priloge. Biće veselo, zabavno i edukativno.
Osim novčanog fonda, povećanog u odnosu na prethodnu godinu, specifičnost predstojećeg Vimbldona jeste i to što se održava samo dve nedelje pre početka Olimpijade, na kojoj će se teniski mečevi igrati na istoj ovoj travi. Zato će, napominje Bošković, biti zanimljivo videti kako će organizatori održavati terene koji su skloni habanju tokom turnira.
- I rezultatski, turnir donosi mnogo uzbuđenja. Novak Đoković je upravo na Vimbldonu, pre godinu dana, postao broj jedan. Bodovna razlika s kojom dočekuje turnir deluje velika, ali šansu da ga preteknu imaju i Nadal i Federer - ističe Bošković.
Tradicija i posebna pravila obeležiće i ovogodišnji Vimbldon koji, ne bez razloga, važi za najprestižniji turnir na svetu. Osim obavezne bele opreme, organizatori se drže principa da se prve nedelje (1. jula) ne igra, uprkos činjenici da kiša često prekida mečeve i pravi zgusnut raspored. Na jedinom grend slemu koji se i dalje igra na travi, poštuje se i tradicija da prošlogodišnji pobednik otvara turnir.
Da posebna, vrlo striktna pravila važe i za novinare, potvrđuje Bošković.
- Pravila su drugačija u odnosu na sve ostale događaje kojima sam prisustvovao. Zna se red, procedura, pravila ponašanja, način odevanja. Nema prostora za improvizaciju. U početku to može da zasmeta, ali kada se prilagodite, posao je olakšan. Uostalom, sve se to uklapa u činjenicu da se na Vimbldonu slepo drži do tradicije i funkcioniše po principima koji su postavljeni pre 50 ili više godina. U tome leži i čar turnira. U vremenima kada se brzo živi i sve se menja, Vimbldon je sačuvao svoj identitet.
Čuvene jagode sa šlagom, jedno od obeležja Vimbldona, nisu ni bolje ni gore od onih koje nalazimo na srpskim pijacama, otkriva Bošković.
- Ali osećaj je drugačiji. Jedete ih na Vimbldonu. A to jeste nešto posebno - kaže Milan.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti