OKS: Olimpijci u opremi italijanske kompanije “Đivola”

OKS: Olimpijci u opremi italijanske kompanije “Đivola”

Autor: | 30/06/2012

0

Olimpijski komitet Srbije (OKS) na svečanosti u Olimpijskoj kući u Beogradu predstavio je sinoć opremu koju će naši sportisti nositi na Olimpijskim igrama u Londonu. Najbolji sportisti Srbije nastupiće u modelima italijanske kompanije „Đivola”.
Na svečanosti, opremu su predstavili članovi srpskog tima – Dragana Gladović, reprezentativka u tekvondou, Ivana Maksimović, strelkinja, Marko Jeftović, stonoteniser, kao i Marko Novaković i Marko Tomićević, kajakaši. Svečano otvaranje Olimpijskih igara je 27. jula, a nadmetanje najboljih sportista trajaće do 12. avgusta. Trenutno, srpski tim ima 113 članova, koji će se boriti u 15 sportova.

U prepunoj bašti Olimpijske kuće, pred velikim brojem sportista, predstavnika diplomatskog kora i državnih institucija, predsednik OKS Vlade Divac istakao je nadu u uspeh naših sportista.
- Najveća čast i priznanje za sportistu je učešće na OI, i za tu privilegiju naši sportisti izborili su se svojim rezultatima. Postigli ste nešto o čemu većina ljudi može da sanja. Učinili ste veliku stvar, za sebe i svoju zemlju. Verujem u vas, da ćete jedni drugima biti podrška u Londonu. Nadam se da ćemo se zajedno radovati vašim uspesima - rekao je legenda srpske košarke Vlade Divac, dodajući da, tokom stogodišnjice jubileja godina od prvog učešća na OIimpijskim igrama u Stokholmu 1912. godine, veruje i da će naši sportisti osvojiti i 100. olimpijsku medalju, kao i da tu neće stati.

Izvor: Svet.rs
Foto: Dragan Gajić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti