Međunarodni ragbi turnir: Revanš nakon jednog veka

Međunarodni ragbi turnir: Revanš nakon jednog veka

Autor: | 30/06/2012

0

U rezidenciji ambasade Velike Britanije u Beogradu održan je koktel povodom početka međunarodnog ragbi turnira „Beogradski Pobednik Mozzart 2012“. Britanski ambasador Majkl Devenport je na prijemu u Beogradu dočekao brojne zvanice. On je podsetio i na dva “bilaterna jubileja” – 175 godina od uspostavljanja zvaničnih diplomatskih odnosa između Britanije i Srbije i Dijamantski jubilej kraljice Elizabete II, odnosno 60 godina otkad je došla na čelo Velike Britanije i Komonvelta. Značajno je i što se turnir organizuje pre početka Olimpijskih igara u Londonu, gde će ragbi sa sedam igrača u biti jedan od tzv. “test sportova”, da bi na OI u Rio de Žaneiru 2016. povratio svoj punopravan olimpijski status.

Od 29. juna do 2. jula u Beogradu, na velikom međunarodnom ragbi turniru, očekuje se učešće juniorske i seniorske ekipe koledža “Džordž Heriot”, kao i timova iz Srbije, Škotske, Švajcarske, Austrije, Hrvatske, Poljske, Rumunije i Italije. Na turniru će nastupati preko 300 sportista iz 20 različitih timova Evrope (seniorskih i juniorskih ekipa), dok će srpska reprezentacija igrati revanš sa timom iz Škotske, na stadionu FK Žarkova. Moto turnira je promocija ragbija, i zdravog života, kao i da se nakon skoro 100 godina odigra dugo očekivani revanš istorijskog meča.

Inače, turnir datira od1916. godine, u Edinburgu u Škotskoj, kada su mladići iz Srbije odigrali prvi ragbi meč protiv vršnjaka na koledžu “Džordž Heriot”.

Tekst: Nataša Odalović
Foto: Dragan Gajić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin