Hristina Popović dobila Zlatnu arenu u Puli

Hristina Popović dobila Zlatnu arenu u Puli

Autor: | 29/07/2012

0

Film "Parada" Srđana Dragojevića, koji je prikazan i okviru sekcije manjinskih produkcija, nagrađen je Zlatnom arenom za scenario na 59. Festivalu igranog filma u Puli.
Zlatna arena za glavnu žensku ulogu u toj kategoriji dobila je Hristina Popović za ulogu Biserke u filmu "Parada", saopšteno je juče na konferenciji za novinare. 
Dobitnik velike Zlatne arene za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji je film "Pismo ćaći" reditelja Damira Čučića, saopštio je žiri a prenale je Hina.
Uz glavnu nagradu festivala, film "Pismo ćaći" dobitnik je još tri Zlatne arene i to za najbolju sporednu mušku ulogu koju je osvojio Mate Gulin, za montažu koja je dodeljena Hrvoju Mršiću i Damiru Čučiću, i posebnu Zlatnu arenu za ton koja je pripala Martinu Semenčiću.
Osim toga film "Pismo ćaći" osvojio je i nagradu "Breza" za najboljeg debitanta.
Nagradu za najbolju režiju dobio je Branko Šmit za film "Ljudožder vegetarijanac", a tom je filmu pripale su još četiri Zlatne arene.
Naime, Zlatna arena za najbolju mušku glavnu ulogu dodeljena je Reneu Bitorajcu za ulogu dr Danka Babića, za kameru Draganu Ruljančiću, za scenografiju Ivani Škrabalo, dok je posebna Zlatna arena za masku dodeljena Jasni Rosini.
Zlatna arena za najbolju žensku glavnu ulogu pripala je Ani Karić za ulogu Helene u filmu "Noćni brodovi" reditelja Igora Mirkovića, dok je za najbolju žensku sporednu ulogu dodeljena Olgi Pakalović za ulogu Safije u filmu "Halimin put" Arsena Ostojića.
Zlatna arena za scenario pripala je Vlatki Vorkapić za film "Sonja i bik". Taj film je osvojio i Zlatnu arenu za miziku, koja je dodeljena Stanku Kovačiću, Damiru Martinoviću i Ivanki Mazurkijević, kao i za kostimografiju i to Slavici Šnur.
Nagradu publike za nacionalni program prikazan u Areni dobio je Ostojićev film "Halimin put", sa prosečnom ocenom 4,86.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin