Andrija Zlatić: Žal za drugom medaljom

Andrija Zlatić: Žal za drugom medaljom

Autor: | 05/08/2012

0

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Andrija Zlatić rekao je danas da mu je mnogo žao što nije osvojio medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem i dodao da je u finalu imao dosta uspona i padova.
- Stvarno mi je žao što nisam došao do medalje, jer bi to bio istorijski uspeh. Bilo je stvarno teško uopšte doći do medalje ako uzmete u obzir da su stvarno najveće sile u streljaštvu računale na ove medalje. Za finale su oscilacije uobičajena stvar, možda je bilo malo treme koja ponekad može i da pomogne - kazao je Zlatić novinarima u Londonu.
Srpski strelac je do samog kraja finala imao šansu za bronzu, ali je u poslednjoj seriji zabeležio rezultat od 7,6 krugova.
- Stvarno sam ga opalio na brzinu i propustio priliku da dođem do medalje - naveo je on.
Zlatić je prošle nedelje već osvojio jednu bronzu u Londonu, u gađanju vazdušnim pištoljem.
- Prihvatio bih samo jednu medalju, u svakom slučaju mogu da kažem da sam prezadovoljan - poručio je srpski strelac.
On je podsetio da su strelci u Londonu već došli do tri finala i osvojili jedine dve medalje za Srbiju do sada.
- Ostvarili smo veliki uspeh za ovakav tip takmičenja, koji se dešava jednom u četiri godine - zaključio je Zlatić.
Selektor reprezentacije Srbije Goran Maksimović rekao je da je Zlatić do sada uvek dobro pucao u finalima na velikim takmičenjima, ali i da je sve ostvareno do sada veliki uspeh na Igrama u Londonu.
- Žao mi je stvarno što se nije domogao i druge medalje. Andrija je jak u finalu i uvek do sada na velikim takmičenjima je to dobro izvodio i gurao do kraja kao što je uradio vazdušnim pištoljem. Ovde, ovaj pištolj je malo nezgodniji ima i sedmica i osmica koliko hoćete. Ipak, poslednja sedmica ga je gurnula na šesto mesto. Ne možemo da budemo nezadovoljni - istakao je Maksimović.

Izvor: Tanjug

Foto: RTS

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin