Žizel Bundšen podržava prirodan porođaj

Žizel Bundšen podržava prirodan porođaj

Autor: | 08/08/2012

0

Supermodel Žizel Bundšen koja očekuje drugo dete sa Tomom Brejdijem napisala je u svom blogu da je za nju prirodan porođaj bez epiduralne anestezije jedno od najboljih rešenja. Prema rečima Žizel, ženama se mora dozvoliti da same biraju način na koji će se poroditi. Ideju o promociji prirodnog porođaja tridesetdvogodišnjoj Žizel Bundšen dala je babica Majra Kalvet koja je prisustvovala prvom porođaju top-modela.
Ogorčena rezolucijom Regionalnog saveta za medicinu u Rio de Žaneiru kojoj se babicama zabranjuje da prisustvuju porođajima, gospođa Kalvet predložila je supermodelu da svoje ime iskoristi za borbu protiv ove odluke.
- Kada mi je Majra rekla svoju ideju, bila sam oduševljenja. Prvo dete rodila sam prirodnim putem i bilo je to neverovtno iskustvo za mene - rekla je Žizel.
Žizel Bundšen nije prvi topmodel koji je podržao prirodni porođaj. Miranda Ker prošlog meseca je za Harper Bazar UK otkrila da je odbila epiduralnu anesteziju, kao i da je bez ikakavih pomoćnih lekova rodila sina Flina.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin