Večeras doček olimpijaca ispred Skupštine grada Beograda

Večeras doček olimpijaca ispred Skupštine grada Beograda

Autor: | 14/08/2012

0

Srpskim olimpijcima u utorak uveče će biti organizovan tradicionalni svečani doček u 20 časova ispred Skupštine grada Beograda, saopštio je nacionalni olimpijski komitet.
Doček ispred Skupštine grada počeće u utorak u 20 sati. Očekuje se da se, u skladu sa već dobro poznatom tradicijom, okupljenima sa balkona Skupštine grada obrate osvajači medalja.
Osvajači medalja na OI u Londonu, tekvondistkinja Milica Mandić, reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović i vaterpolisti doputovaće u Beograd u utorak oko pola dva posle ponoći, kada će ih na aerodromu dočekati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Kako se navodi u saopštenju Pres-službe, predsednik Nikolić će se u ime građana Srbije zahvaliti osvajačima medalja na viteškoj odbrani boja zemlje, sa porukom da smo jedna od zemalja koja je imala najbrojniju ekspediciju na Olimpijskim igrama u Londonu, što potvrđuje kontinuitet uspeha srpskog sporta.
- Možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima na ovim Olimpijskim igrama, jer je veliki uspeh upravo taj što nije prošao nijedan dan bez srpskih takmičara - navodi se u saopštenju.
Medijima će se nakon dočeka, osim predsednika Nikolića, obratiti i olimpijci, kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije.
Srbiju je na Igrama u Londonu predstavljalo 115 takmičara u 15 sportova, a pored Mandićeve, Maksimovićeve i vaterpolista, bronzu je osvojio i Andrija Zlatić, takođe u streljaštvu.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još