Ivan Ćurković: Veća očekivanja na OI

Ivan Ćurković: Veća očekivanja na OI

Autor: | 15/08/2012

0

Zlato, srebro i dve bronze - mnogo ili malo? Različita su mišljenja kada je u pitanju učinak naših sportista na Olimpijskim igrama. Javnost je očekivala više, prevashodno od Novaka Đokovića i kolektivnih sportova, čak je predsednik OKS-a uoči Igara najavio 10 medalja za Srbiju.
Ipak, uspeh na papiru je veći od onog iz Pekinga 2008. (tri medalje), pa i Atine 2004. godine (dve medalje).
Šta Ivan Ćurković, bivši predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, misli o zlatu Milice Mandić, srebru Ivane Maksimović i bronzama Andrije Zlatića i vaterpolista, odnosno “drvenim medaljama” Novaka Đokovića, Milorada Čavića, Velimira Stjepanovića, Zorane Arunović?
- Javnost je sigurno verovala da možemo do još neke medalje, očekivali smo više. Ipak, ne treba zaboraviti da smo osvojili četiri medalje, jednu više nego u Pekingu, i to je pozitivno. Moglo je bolje, moglo je gore. Olimpijske igre su jako takmičenje, tu se ne nadmećemo sami sa sobom, već s protivnicima. Šteta je što nije osvojeno još jedno zlato, tamo gde smo očekivali, u sportovima u kojima smo tradicionalno dobri, ekipnim - istakao je Ćurković.
Da li ste vi lično zadovoljni?
- Država je uložila značajna finansijska sredstva u protekle četiri godine, možda više nego ikada. Dokaz da je uspeo prvi korak jeste činjenica da je bilo 115 sportista u Londonu. Međutim, kad pogledamo rezultate komšija, onda možemo da se zamislimo, ali ne treba se porediti s njima, neću da stavljam so na ranu. Komparaciju treba koristiti samo kao stimulaciju, nikako u druge svrhe - zaključio je Ćurković.

Izvor: Alo

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin