Snežana Dakić-Mikić: Uživanje sa kćerkom Laurom

Snežana Dakić-Mikić: Uživanje sa kćerkom Laurom

Autor: | 25/08/2012

0

Novinarka televizije „Pink“ Snežana Dakić-Mikić slobodno vreme tokom leta provodi sa svojom šestogodišnjom kćerkom Laurom koju je dobila u braku sa biznismenom Vladom Mikićem. Majka i kćerka vrele letnje dana najviše vole da provode u prirodi, u u parku u centru grada koji se nalazi u blizini njihovog stana. Dok preslatka devojčica uživa na klackalicama i ljuljaškama, njena majka joj strpljivo pravi društvo.
- Laura obožava parkove tako da ih nas dve često posećujemo, ali takođe voli kada je vodim u Botaničku baštu ili Zoo-vrt. Omiljeni predmet za igru ovog leta joj je fudbalska lopta koju je moj suprug doneo sa „Evropskog prvenstva“ i retko se odvaja od nje - počinje priču autorka i voditeljka emisije „U trendu“ i član žirija emisije „Šopingholičarke“.
- Deo leta proveli smo porodično i na moru. Ovog puta smo izabrali Grčku i Halkidiki zbog lepog mora, divnih peščanih plaža i plićaka koji su idealni za decu. Obilazili smo različite plaže, a hotel u kome smo odseli imao je veoma dobar večernji program. Tamo je gostovala pozorišna trupa iz Velike Britanije koja izvodi mjuzikle, pa je Laura uživala u predstavama inspirisanim pesmama „Abe“ i Majkla Džeksona.
Osim što je posvećena majka, Snežana Dakić je ovo leto iskoristila i za stručno usavršavanje. Naime, budući da je upisala doktorske studije iz oblasti komunikologije na univerzitetu „Megatrend“, dama „u trendu“ veliki deo leta morala je da posveti pripremanju ispita.
- Već dvadeset godina bavim se televizijskim novinarstvom, a moja autorska emisija je na malim ekranima osamnaest godina. Osetila sam potrebu da se stručno usavršavam, ali nisam želela da to bude španski jezik i književnost koji sam studirala već da to bude oblast kojom se ja realno bavim. Ovog leta sam položila predmete Teorija vizuelne kulture i Personalistička antropologija, a trenutno spremam ispite iz Teorije komunikacije i Geopolitike identiteta. Osećam novi elan od kada ponovo studiram i to mi veoma prija - otkriva Snežana koja će od oktobra početi da radi i kao asistent na predmetu Radio i TV novinarstvo na pomenutom univerzitetu.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još