Princ Hari nastavlja kraljevske dužnosti  na Paraolimpijskim igrama

Princ Hari nastavlja kraljevske dužnosti na Paraolimpijskim igrama

Autor: | 29/08/2012

0

Princ Hari se vraća svojim kraljevskim obavezama na Paraolimpijskim igrama, pokušavajući da odvrati medijsku pažnju koje je izazvalo njegovo nedavno putovanje u Las Vegas. Naime, kao ambasador Paraolimpijskog tima Velike Britanije Hari će prisustvovati brojnim sportskim dešavanjima, pre nego što se vrati na posao pilota helikoptera u vojsci. Kraljevski izvor je rekao da sporne fotografije sa Harijevog izleta u Las Vegas ne znače da je on zanemario svoje obaveze i zarad zabave menjao svoj poslovni raspored, već da je u pitanju bilo kraće putovanje u slobodno vreme. U utorak, iz Sent Džejms palate će stići potvrda kojim će događanjima Hari, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Velsa i vojvotkinja od Kornvola prisustvovati. Potparol palate je dao sledeću izjavu:
- On će pratiti takmičenja, upoznavati se sa sportistima i njihovim porodicama, te sa njima zajedno slaviti uspehe tima Velike Britanije.
- Hari će zatim svoju pažnju usmeriti na dodatne treninge u vojsci, pošto postoji mogućnost da naredne godine ode u Avganistan.

Dvadesetsedmogodišnjeg princa javnost može gledati i svakog ponedeljka na TV-u, u njegovoj dokumentarnoj emisiji koja prati živote petorice vojnika ranjenih u Iraku i Avganistanu, u pokušaju da uz prinčevu podršku stignu do Mont Everesta. Hari će takođe učestvovati i u paljenju olimpijske vatre, koja je juče krenula iz Stouka, a svoje putovanje završava u Olimpijskom parku u Londonu. U propratnom video spotu mladi princ dirljivo napominje da tokom paraolimpijade pažnju treba usmeriti na sposobnosti sportista, umesto na njihove invaliditete.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još