Zvonko Marković: Modeli inspirisani nordijskom ledenom princezom

Zvonko Marković: Modeli inspirisani nordijskom ledenom princezom

Autor: | 06/09/2012

0

Naš eminentni dizajner Zvonko Marković, poznat po izradi damskih toaleta, prošle nedelje je svoje nove kreacije „ovekovečio“ pred objektivom Nikole Ilića. Zvezda fotografisanja za katalog novih Markovićevih kreacija bila je manekenka Ivana Stanimirović, poznata u svetskoj modnoj industriji po radu sa najpoznatijim modnim kreatorima, poput Vivijen Vestvud.
Haljine iz nove Zvonkove kolekcije „Baumit Sensation“ biće prikazane večeras na reviji u zemunskom pozorištu „Madlenianum“.
- Kolekcija za jesen-zimu 2012/2013. pokušava da poveže letnju vrelinu Majamija i nordijske hladne noći, odnosno da spoji nespojivo. Maštao sam o kolekciji tako što sam zamišljao nordijsku „ledenu princezu“ u vrelom ambijentu Majamija, i obrnuto. Kolekcija, u kojoj dominiraju haljine, izrađena je najviše od nežne čipke poput paučine. Modeli nisu namenjeni nošenju na ulici, ali ima i nekoliko takvih komada. Kreacije su izrađene u raznim bojama - od vatrenocrvene, preko zlatne, sa primesom šljokica, do ledenih tonova - raspoloženo kaže jedan od naših najpoznatijih modnih kreatora.

Piše: Sandra Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin