Džejmi Oliver drugi na listi najprodavanijih autora u istoriji

Džejmi Oliver drugi na listi najprodavanijih autora u istoriji

Autor: | 10/09/2012

0

Džejmi Oliver (37) za sebe kaže da su ga u detinjstvu ljudi šikanirali zbog ozbiljnog oblika disleksije koju je imao. Zato je danas još interesantnije da je dospeo na drugo mesto na listi najprodavanijih autora knjiga i da je od tog posla zaradio čitavih 126 miliona funti.
TV zvezda koja je rođena u Eseksu i prezenter zdrave dečje hrane u školama je prodao više od 10 miliona kuvara i našao se odmah iza autorke “Harija Potera” - Džoane Roling. Njenih sedam knjiga o mladom čarobnjaku su joj inkasirale 237,6 miliona funti. Listu najprodavanijih autora napravio je magazin „The Bookseller”.
Pored Džejmija čiji su bestseleri „Goli kuvar” i „Jela za 30 minuta” i dalje među najtražnijim u knjižarama širom sveta, na listi su se našli još neki kuvari kao što su Najdžela Loson, Delaja Smit i Gordon Remzi.
Zanimljivo je da je mladi kuvar ostavio iza sebe pisce poput Džona Grišama, Stivena Kinga i autora trilogije „Milenijum” Stiga Larsona. Bogatstvo Džejmija Olivera procenjuje se na 200 miliona evra, a njegova poslednja knjiga „Jela za trideset minuta“ prodata je u milion primeraka.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin