Serena Vilijams osvojila US Open

Serena Vilijams osvojila US Open

Autor: | 10/09/2012

0

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je četvrtu titulu na US openu, pošto je u finalu savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku sa 6:2, 2:6, 7:5. Izdizanje iz već izgubljenih situacija karakteristika je koja prati Serenu od momenta kad je kao devojčica prvi put uzela reket u ruke - geto okruženje surovog Komtona, gde su se policija i kriminalci obračunavali svakog dana, uticali na njeno detinjstvo, baš kao i porodična tragedija u kojoj je izgubila sestru, odnosno rasizam sa kojim se povremeno suočavala kao jedna od malobrojnih crnkinja u tenisu.
Sve to je nije slomilo, već samo ojačalo, baš kao i prošlogodišnji ozbiljni zdravstveni problemi - posekla je stopalo staklom od razbijene čaše u restoranu i dugo nije mogla da nastavi sa treninzima. Potom su se pojavili ugrušci krvi u njenim plućima, zbog čega je bila na ivici toga da zauvek napusti sport. Početkom ove sezone je uganula članak na Australijan openu, a u poslednje vreme pati od hronične nesanice.
- Ne razmišljam previše o tim lošim stvarima. Moj život ide napred. Ali zaista verujem da šampiona ne određuju pobede, već način na koji uspeva da se vrati kada padne. A ja sam padala više puta. Međutim, stalno bih ustajala i skidala prašinu sa sebe. Nisam prestajala da se molim bogu i verujem da ću biti u stanju da postanem bolja i da ću ponovo dostići vrhunski nivo - rekla je Serena posle pobede u Njujorku.

Jednu od njenih tajni uspeha otkrio je i Patrik Muratoglu, vrhunski francuski stručnjak koji od skora radi sa Vilijamsovom.
- Njeni roditelji su od Serene napravili mašinu. Na treneru je da joj pokaže kako se koristi ključ za tu napravu, i kada to shvati i pokrene je, Vilijamsova postaje najbolja teniserka sveta. Pri tom, ona se nikada ne predaje. Za nju nema izgubljene bitke - slikovit je Francuz.
Mada ima 30 godina, teniserka iz Palm Biča i dalje je gladna pobeda, što pokazuje da je psihološki izuzetno stabilna i okrenuta ka karijeri.
- Motivacija mi je i dalje na maksimumu. Želim da ostanem fokusirana na tenis, a već sad osećam da sam spremna za sledeći turnir. Cilj mi je da nastavim da sanjam ovaj lepi san i osvajam još pehara - zaključuje Serena, jedina teniserka koja je u karijeri zaradila više od 35 miliona dolara, osvajačica četiri olimpijska zlata (jedno u singlu i tri u dublu), prva u istoriji koja je uzela zlatni slem u pojedinačnoj konkurenciji i među parovima, dvostruka šampionka završnog VTA turnira.

Izvor: Novosti
Foto: AP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti