Bane Trifunović: Ponosan sam na "Odumiranje"

Bane Trifunović: Ponosan sam na "Odumiranje"

Autor: | 11/09/2012

0

Janko bi da proda imanje u zapusteloj planinskoj nedođiji, pa da ode u Švajcarsku i tamo započne novi život. Preko glave mu je jada i bede, zato i sanja o tuđini. Ali s tim se ne miri njegova majka. Želi da joj sin ostane, dovede snaju, i podari unuke. Ukratko, to je tema filma „Odumiranje“, koji Bane Trifunović kao glumac i producent ovih dana snima na Zlatiboru.
Bolnom temom gašenja srpskih sela bavi se film „Odumiranje“ reditelja Miloša Pušića, koji je proteklih nedelja sniman na Zlatiboru. U selu Stublo juče su ovekovečeni neki od završnih kadrova, posle kojih se ekipa seli u Mađarsku i Švajcarsku.
Scenario, rađen po istoimenoj drami koja je dugo bila na repertoaru Ateljea 212, potpisuje Dušan Spasojević, a producent je Branislav Trifunović, koji u filmu tumači lik Janka. Dara Džokić igra nesrećnu majku Milicu, Boris Isaković se pojavljuje kao Strahinja, samotnjak koga posle pogibije sina stižu novi porodični problemi, sporedne uloge poverene su Emiru Hadžihafizbegoviću, Jasni Đuričić, Novaku Bilbiji...
Trifunović kaže da je zadovoljan dosadašnjim radom na svom producentskom prvencu, koji će biti premijerno prikazan naredne godine na Zlatiboru.
- Želja nam nije bila da branimo ljude koji odlaze, niti one koji ostaju, nego da probamo da razumemo i jedne i druge. Nismo hteli da se svrstamo ni na čiju stranu. Namera je bila da pročačkamo šta se dešavao u mladom čoveku, šta ga tera da ide napolje, da li će odlaskom rešiti probleme ili će ih poneti sa sobom. U isto vreme bavimo se onima koji ostaju uprkos siromaštvu i beznađu - objašnjava on.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti