Kristofer Čikone lansirao prvu kolekciju cipela

Kristofer Čikone lansirao prvu kolekciju cipela

Autor: | 16/09/2012

0

Kristofer Čikone, mlađi brat pop zvezde Madone, koji je umetnik, filmski reditelj, plesač - lansirao je svoju prvu kolekciju obuće koja je prikazana na početku Nedelje mode u Londonu.
U Čikoneovoj kolekciji nalaze se razne vrste obuće od gume, platna i kože. Tu su brodarice, jahaće čizme, Velington čizme, muške i ženske sandale. On se koristio smelim nijansama, geometrijskim printovima i drugim detaljima.
Cene obuće u kolekciji kreću se od 39 do 300 funti (63 do 480 dolara).
 - To je umetnost koja prati formu koja sledi funkciju. Ja sam umetnik, tako da sve što napravim dolazi iz tog sveta - rekao je Čikone (51) Rojtersu, dodajući da je bio inspirisan radom Džordžije O'Kif, Mondrijana i Delakroaa.
Madona nije prisustvovala reviji, ali je njena numera „Girl Gone Wild“ svirala pored drugih pop hitova tokom revije u londonskoj trendi galeriji „Strand“.
Kolekcija je dizajnirana za „svakoga ko voli da nosi cipele i gde je Bog stvorio vreme“, a Čikone je izdvojio nešto i za svoju sestru - par crnih kožnih čizama koje podsećaju na koubojske sa smelim detaljima.
Čikoneova kolekcija za muškarce, žene i decu biće prikazana u Njujorku, Parizu i Beču. Njegov agent prodaje, Džon Alston, rekao je da se nada da će kolekcija „razonoditi prezasićeno tržište obuće“.
- Tržište je prepunjeno, ali verujemo da je dovoljno to što su ovi komadi obuće drugačiji - rekao je Alston.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin