Stanovnici Solomonskih Ostrva priredili bogat kulturni program za svoje kraljevske goste

Stanovnici Solomonskih Ostrva priredili bogat kulturni program za svoje kraljevske goste

Autor: | 19/09/2012

0

Ratnički pokliči, složeni crteži po telima i more koplja dočekali su vojvodu i vojvotkinju od Kembridža na najnovijoj stanici tokom dijamantske, jubilarne turneje.
Stanovnici Solomonskih ostrva su kraljevskom paru prilikom njihove posete takozvanom kulturnom selu u glavnom gradu Honiari predstavili svoje bogato nasleđe.
Par je prisustvovao energičnom performansu, koji je za cilj imao da predstavi devet provincija od kojih je sačinjena ova mala zemlja u Južnom Pacifiku.

Tokom njihove posete vladala je karnevalska atmosfera, vazduhom se orila pesma, a meštani su izvodili niz složenih plesova, ukuljučujući i igru "levu", koja se izvodi samo pred najvažnijim posetiocima.
Za vojvotkinju su ispleli venac od svežeg cveća, a brineta se samo graciozno osmehivala dok je primala ovu improvizovanu krunu, koja se, uzgred, savršeno uklopila sa njenom žutom „Džeger“ haljinom.

Nijedno tropsko iskustvo nije upotpunjeno bez iznenadnog pljuska, pa su tako u jednom trenutku morali da se sakriju pod kišobranima.

Nakon živopisne dobrodošlice, par se na kratko, i prvi put tokom turneje, razišao jer je Vilijam je na konferenciji održao govor liderima međunarodne organizacije „Commonwealth“, a zatim je predstavnicima Solomonskih Ostrva uručio nagradu vojvode od Edinburga.
Celokupna procedura je deo tradicije na koju je Vilijamov deda bio posebno ponosan.

U međuvremenu, brižna Ketrin bila je na sastanku sa lokalnom organizacijom za prava žena, kojima je pružila svoju bezrezervnu podršku. Ona je razmenjivala iskustva i sa mlađim i sa starijim damama, od kojih su neke bile obučene u tradicionalnu lokalnu nošnju.

Zaintrigirana njihovim modnim stilom, vojvotkinja je sedamnaestogodišnju Leoni Palmer upitala od čega je izrađena njena ogrlica. Moglo bi se reći da je u najmanju ruku ostala zatečena, nakon što je saznala da je ogrlica napravljena od delfinskih zuba.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin