Ambasador Velike Britanije ugostio srpske olimpijce i paraolimpijce

Ambasador Velike Britanije ugostio srpske olimpijce i paraolimpijce

Autor: | 25/09/2012

0

Ambasador Velike Britanije u Srbiji, Majkl Devenport, je u svojoj rezidenciji ugostio olimpijce i paraolimpijce Srbije, povodom uspešno završenih Olimpijskih i paraolimpijskih igara u Londonu, kao i uspeha tima Srbije.

Ovoj svečanosti su osim Olimpijaca i Parolimpijaca Srbije prisustvovali i brojni sportisti, medijski izveštači koji su bili akreditovani na Igrama, predstavnici kompanija, sponzora i institucija koji su pružali podršku učešću tima Srbije u Londonu 2012.

Ambasador Devenport čestitao je učesnicima Olimpijskih i paraolimpijskih igara na sjajnim rezultatima postignutim na Igrama u Londonu:

- Inspirisali ste milione ljudi širom sveta. Obradovali ste svoje sugrađane i zajednice. Doprineli ste jednom globalnom širenju pozitivnog duha i dobre volje.

- Kada smo olimpijce i paraolimpijce Srbije pratili u London u odvojenim ceremonijama istakao sam da ste za državu i grad domaćina svi vi sportisti jednaki – bez obzira na državu iz koje dolazite, disciplinu ili sport u kome se takmičite – i da smo uzbuđeni jer želimo da vam pružimo iskustvo prvih u potpunosti integrisanih Olimpijskih i paraolimpijskih igara. Nadam se da smo u tome uspeli - zaključio je svoje obraćanje Devenport.

Uspehe sportista u prestonici Velike Britanije pozdravili su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, kao i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Tokom prijema u Britanskoj rezidenciji u Beogradu osvajači medalja za Srbiju su izrazili svoje veliko zadovoljstvo osvojenim rezultatima, i najavili planove za predstojeće Igre u Riju 2016.godine.

Foto: Britanska ambasada

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin