Momčilo Jokić promovisao knjigu o posrnuću sporta

Momčilo Jokić promovisao knjigu o posrnuću sporta

Autor: | 28/09/2012

0

Uspešni novinar i publicista, magistar komunikologije Momčilo - Moma Jokić objavio je novu knjigu. Suprug televizijske voditeljke Lee Kiš-Jokić promovisao je svoju novu knjigu provokativnog naziva „Šta je luđe, svet ili sport“, u izdanju izdavačke kuće „Prometej“. Dugogodišnji glavni urednik „Spotskog žurnala“, „Sporta“ i „Ilustrovane politike“ u svojoj knjizi o sportu bavi se širokim dijapazonom pitanja, a suštinsko je "da li profesionalni sport ubija sve što je u čoveku ljudsko".
Dugogodišnji zaljubljenik u sport govori o mentalnom posrnuću u sportu, ne štedeći „tvorce manipulacija sakrivene iza milijarderskih dolarskih barikada“.
- Slika sveta sa gledišta sportskog promišljanja nije ni lepa niti obećava, kao ni slika sporta u kome caruje uticaj potrošačkog društva. Bezdušnost i profit u svetskom potrošačkom fenomenu nalaze se ispred osnovnih vrednosti sporta. On danas nije plemenita pojava već dokaz o opšteprihvaćenom modelu da je sve „reciklaža“, neka vrsta obmane - priča autor knjige o profesionalnom sportu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin