Adel predstavila naslovnu numeru novog Džejmsa Bonda (Video)

Adel predstavila naslovnu numeru novog Džejmsa Bonda (Video)

Autor: | 05/10/2012

0

Višestruko nagrađivana Adel nedavno je potvrdila da je snimila naslovnu numeru za novi film o Džejmsu Bondu, pod nazivom "Skyfall". Snimak pesme već se pojavio na "Jutjubu", uoči obeležavanja pola veka Bonda na velikom platnu.
Naslovna numera novog filma o Džejmsu Bondu je moćna balada koju su zajedno napisali Adel i britanski producent i muzičar Pol Epvort.
- Gde ti kreneš, idem i ja. Ono što vidiš ti, vidim i ja. Znam da nikada ne bih bila ja, da nema sigurnosti koju mi pružaju tvoje ruke - peva Adel.
Danas se obeležava pola veka od prvog pojavljivanja Džejmsa Bonda na velikom platnu. U Londonu je 5. oktobra 1962. prikazan film "Doktor No", u kojem Šon Koneri pali cigaretu i predstavlja se mitskom rečenicom "Zovem se Bond... Džejms Bond".
Najpoznatijeg tajnog agenta na svetu je u 22 priče o njegovim avanturama igralo šest glumaca. Ipak, on je u svakoj od njih sačuvao svoju ljubav prema sportskim automobilima, lepim ženama, modernim spravicama i vodki martini koja je "promućkana, ne promešana".
- Središte Bondovog univerzuma je nepromenjeno: opsednut je seksom i nasiljem, veoma je muževan - objasnio je Kristof Lidner, autor knjige "Fenomen Džejms Bond: Kritički osvrt".
U Londonu će 23. oktobra premijerno biti prikazan 23. film iz serijala "Skyfall", u kojem se Danijel Krejg treći put pojavljuje u ulozi Džejmsa Bonda.
Pre 50 godina, malo ko je računao na toliki uspeh filmova o Bondu. Kada je u bioskope stigao "Doktor No" po romanu Ijana Fleminga, kritike su bile pomešane, a magazin "Tajm" je lik tajnog agenta kojeg je igrao Šon Koneri nazvao "velikom dlakavom poslasticom".
Stiven Vot, koautor knjige "Ian Fleming and James Bond: The Cultural Politics of 007", popularnost i trajanje Bonda pripisuje njegovoj sposobnosti prilagođavanja različitim periodima.
Mišićavi Krejg u ulozi Bonda u suprotnosti je sa prefinjenijim Rodžerom Murom kao agentom 007 i staromodnim mačo imidžom Šona Konerija.
- Filmovi o agentu 007 sada su prikaz junaka koji je emotivno osetljiv, sa manama i u mnogim aspektima psihološki slomljen - objasnio je Lidner.
Filmovi o Bondu menjali su se zajedno sa geopolitičkim promenama.
- Sa negativaca iz hladnog rata prešlo se na postkomunističke negativce, a potom i na teroriste posle 11. septembra - konstatovao je Lidner.
Prema mišljenju Stivena Vota, ta sposobnost prilagođavanja promenama u svetu od suštinskog je značaja za trajanje serijala.
- Kako bi ostao aktuelan, deo priče moraju da budu i pretnje zapadnim zemljama - ocenioje Vot.
Prvi filmski Bond je bio televizijski film "Kazino Rojal" iz 1954. godine. Taj film imao je dva rimejka, 1967. i 2006. Još jedan film o Bondu dobio je rimejk - "Operacija Grom" iz 1965, po kojoj je 1983. snimljen film "Nikad ne reci nikad".
Džejmsa Bonda i u originalu i u rimejku igrao je Šon Koneri.

Poslušajte naslovnu numeru za film "Skyfall" koju peva Adel:

Izvor: Beta

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još