Lili Alen se uključila u borbu za prava žena

Lili Alen se uključila u borbu za prava žena

Autor: | 11/10/2012

0

Britanska pevačica Lili Alen se uključila u aktuelnu debatu britanske vlade o ograničavanju prava na abortus do 24. nedelje trudnoće. Naime, pevačica smatra da je pravo svake majke da sama odlučuje o abortusu jer rođenje deteta ima veliki uticaj na život jedne osobe. Lili Alen trenuto čeka svoje drugo dete sa suprugom Semom Kuperom, s kojim ima jedanaestomesečnu kćerkicu Etel. Pre toga je i sama prošla kroz tešku životnu situaciju, nakon što je dva puta imala spontani pobačaj.
No, bez obzira na sve, pevačica je na Tviteru izrazila svoje mišljenje o debati britanske vlade, u kojoj se ograničenje abortusa smanjuje s 24 na 12. nedelju trudnoće.
- Ok, deca su blago, ali njihovo odgajanje je težak posao jer ona ne mogu ostati sama kod kuće dok ste vi ceo dan na poslu. I tate su ponekad divne, ali češće su u stanju da dete, ukoliko zaplače, ostave s majkom. Žene su u tim situacijama veoma usamljene i tužne, pa čak i ljutite iako svoje dete vole najviše na svetu. Dakle, tvrdim da žene, po pitanju abortusa, moraju imati pravo izbora - napisala je pevačica.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti