Film "Jelena, Katarina, Marija" u bioskopima od 18. oktobra

Film "Jelena, Katarina, Marija" u bioskopima od 18. oktobra

Autor: | 14/10/2012

0


Srpski igrani film "Jelena, Katarina, Marija", u režiji Nikite Milivojevića, koji je sa Dušanom Mikljom i autor scenarija, u petak 12. oktobra imao je svečanu beogradsku premijeru u "Sava centru".
Publika je veoma lepo primila ovu elegičnu priču o odlascima u svet u potrazi za boljim životom i nostalgiji za rodnim gradom, snimljenu prema Mikljinom romanu "Njujork, Beograd". Dug aplauz dobila je autorska ekipa koja se poklonila posle projekcije, a najviše glavne glumice Borka Tomović i Milica Zarić. Uz njih, jedan od tri naslovna lika igra Jelena Stupljanin, koja inače već duže vreme živi u Americi i nije bila na premijeri. U ostalim ulogama igraju američki glumci Džej Mejer, Miki Karpenter i Dominik Markus.
Za atmosferu filma u velikoj meri su zaslužni doajen među srpskim snimateljima, direktor fotografije Radoslav Vladić, kao i grčki kompozitor Dimitri Kamarotos, česti saradnik poznatog pozorišnog reditelja Milivojevića kome je ovo bio kinematografski debi.
Film je gotovo u celosti snimljen u Njujorku, gde se slučajno upoznaju tri devojke iz Beograda, koje su emigrirale, svaka iz svojih razloga tokom 90-ih godina. Veliki deo dijaloga je na engleskom jeziku, uz titl na srpskom. Producent je "Five Star Production" iz Beograda.

Ovaj film će od 18. oktobra moći će da se vidi na redovnom bioskopskom repertoaru.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti