Posađeni jorgovani za Kliničko-bolnički centar Srbije

Posađeni jorgovani za Kliničko-bolnički centar Srbije

Autor: | 19/10/2012

0

U okviru projekta „Srbija-zemlja jorgovana“ Ekološki centar „Vratimo lepotu rekama“ donirao je sadnice jorgovana i organizovao u dvorištu Instituta za hematologiju i Instituta za psihijatriju.

- Svi pacijenti koji budu gledali u ljubičansti cvet jorgovana, biće podstaknuti na kreativnost, duhovnost i stvaralaštvo. Ova čudesna biljka ima terapeutsko dejstvo i traje vekovima, jer spada u familiju maslina. Uticaj boja i mirisa na čovekovu psihu dobro je poznat i nije zanemarljiv. Sadnice jorgovana ujedno će predstavljati i nove boce kiseonika za Kliničko bolnički centar Srbije - kaže sa osmehom dr Biljana Mihaljević, direktor Instituta za hematologiju.

Sađenju su prisustvovali: direktorka Instituta za hematolohiju Biljana Mihaljević, direktorka Instituta za psihijatriju Nađa Marić, svetski stručnjak u oblasti estetske hirurgije prof.dr Miodrag Colić, prof.dr Jovan Marić, redovan profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, zamenik direktora bolnice „Dragiša Mišović“ dr Momčilo Jakovljević, pop pevačica Jellena, Nebojša Pilipović Pilo, slikar i kreativni direktor Mis Srbije organizacije.

Projekat „ Srbija zemlja jorgovana“ traje već 7 godina. Do sada je posađeno 7.120 jorgovana po mnogim gradovima u Srbiji. Ovaj projekat podržavaju kraljevske porodice Evrope - Burboni, Lihtenštajni, Orleani, Karađorđevići, sa osnovnom idejom da Srbija postane Dolina jorogvana Evrope, pozivajući se na viteški čin kralja Uroša Prvog Nemanjića, koji je posadio Dolinu jorogovana uz reku Ibar, kao dar svojoj budućoj kraljici Jeleni Anžujskoj. Autor projekta „Srbija zemlja jorgovana“ je novinarka i predsednica kopmanije "Miss Yu" Vesna de Vinča.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti