Princeza Viktorija i princ Danijel ludo zaljubljeni u svog malog anđela Estel

Princeza Viktorija i princ Danijel ludo zaljubljeni u svog malog anđela Estel

Autor: | 19/10/2012

0

Princeza Viktorija, princ Danijel i mala Estel snimili su set ovih neodoljivih fotografija. Estel, buduću kraljicu Švedske, možete videti razigranu u jesenjem opalom lišću, u živopisnom vrtu kraljevske Haga palate u Stokholmu.

Ukoliko detaljnije pogledate primetićete da devojčica ima tatine zelene oči i prelepi, topli osmeh na mamu. Ove simpatične fotografije su urađene u svrhu izložbe pod nazivom „Princeza Estel – rođenje i krštenje“, a koja se otvara 19. oktobra u kraljevskom dvoru. Na njima je do detalja prikazano krštenje male princeze i kako se kraljevski par pripremao za njega. Zainteresovani posetioci će na izložbi takođe moći da vide i prelepu haljinicu, koju je Estel nosila tom svečanom prilikom.

Tu istu haljinu su na sopstvenom krštenju nosili princeza Viktorija i njen otac kralj Karl Gustav III. Kada je Estel krštena tog radosnog 22. maja u veličanstvenoj kapeli iz 17. veka gde su kršteni i svi njeni preci, čitava porodica je blistala od radosti i ponosa. Estel je bila prava mala zvezda tokom ceremonije kojom je predsedavao arhiepiskop Anders Vejrid. Mala Estel je radoznalo otvorila oči tek kada joj je Anders sipao kapi svete vode preko glave. Kralj je lično doneo vodu iz Solidena, gde se nalazi letnja porodična palata. Nakon toga, Karl Gustav je mladu princezu okitio ogrlicom Reda Serafima, koja se daje isključivo članovima švedske kraljevske porodice i zaslužnim šefovima stranih država.

Estel predstavlja novu generaciju budućih ženskih vladara. Zajedno sa belgijskom princezom Elizabet, holandskom princezom Katarinom-Amalijom i norveškom princezom Aleksandrom Ingrid, Estel će najverovatnije sredinom veka dospeti do prestola.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin