Karl Lagerfeld demantuje navode da je kritikovao predsednika Francuske

Karl Lagerfeld demantuje navode da je kritikovao predsednika Francuske

Autor: | 22/10/2012

0

Modni kreator Karl Lagerfeld poznat je po svojim oštrim komentarima, a njegova najnovija "žrtva" je francuski predsednik Fransoa Oland kojeg je nazvao "idiotom".
Lagerfeld, kreativni direktor modne kuće "Chanel", čiji su klijenti dobrostojeći ljudi koji će najviše biti pogođeni rastom poreza, uporedio je Olandea s bivšim španskim socijalističkim premijerom Hozeom Luisom Rodrigezom Zapaterom.
- Taj idiot će biti katastrofalan kao što je bio Zapatero. On želi da kazne bogate i naravno da onda oni odlaze jer niko ne želi da investira - izjavio je Lagerfeld u intervjuu za špansko izdanje magazina "Marie Claire" i dodao:
- Osim mode, nakita, parfema i vina, Francuska nije konkurentna. Ostatak njenih proizvoda se ne prodaje. Ko kupuje francuske automobile? Ja, ne.
Međutim, dizajner je sve ove navode juče oštro demantovao objasnivši da je do nesporazuma došlo zbog pogrešnog prevoda tokom intervjua koji je dao francuskom časopisu u izdanju na španskom jeziku.
- Očigledno je da to nisam rekao, te zbog toga nemam razloga da se izvinjavam jer to nisam ni rekao - izjavio je on sinoć u dnevniku kanala "Frans 2".
- Na žalost, ne govorim španski, tako da ne znam tačno kako su oni preveli moje reči - objasnio je poznati kreator, dodavši da je "apsurdno" zamisliti da je on uopšte mogao da uvredi Olanda, pošto ga je, kako je podsetio, u jednoj televizijskoj emisiji okarakterisao kao "neobičnog, duhovitog i vrlo, vrlo inteligentnog".
Inače, ovo nije prvi put da se Lagarfeld obruši na nekog. Tako je, komentarišući muškarce u Rusiji, rekao da bi bio lezbijka da se kojim slučajem rodio kao žena u toj zemlji jer su im muškarci ružni, dok je za britansku pevačicu Adel rekao da je debela. Nije poštedeo ni Grke i Italijane optužujući ih za raširenu korupciju.

Autor: Hellomagazin.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još