Elen Dedženeris dobila nagradu "Mark Tven"

Elen Dedženeris dobila nagradu "Mark Tven"

Autor: | 25/10/2012

0

Američka televizijska voditeljka i aktivistkinja za gej prava Elen Dedženeris dobitnica je najvišeg američkog priznanja za humor. Nagrada “Mark Tven” uručena joj je sinoć na svečanosti u Kenedi Centru za primenjene umetnosti u Vašingtonu.
Kako prenose strane agencije, priznanje je pedesetčetvorogodišnjoj voditeljki dodeljeno zbog promovisanja ženskog humora i kao komičarki koja je doprinela oblikovanju savremenog dnevnog TV programa.

Nekoliko gostiju na svečanosti posebno je pohvalilo njenu odluku, donetu pre petnaest godina, da javno istupi kao lezbijka.
- To sam učinila radi sebe, a ispostavilo se da je pomoglo mnogim ljudima i podiglo veliku prašinu - rekla je popularna voditeljka, ističući da se na to odlučila iz ličnog digniteta.
Nakon karijere kao stend-ap komičarka, Dedženerisova je svetsku slavu stekla sitkomom “Ellen” koji je nagrađen Emijem, a potom i tok-šouom koji je, takođe, dobio istu nagradu.
Nagrada “Mark Tven” ustanovljena je 1998. godine, a među dosadašnjim dobitnicima su Ričard PrejorVupi Goldberg, Stiv Martin, Bil Kozbi i Bili Kristal.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još