Mihael Šumaher napušta Švajcarsku zbog poreskih mera

Mihael Šumaher napušta Švajcarsku zbog poreskih mera

Autor: | 26/10/2012

0

Sedmostruki svetski prvak u formuli 1 Mihael Šumaher zapretio je da će napustiti Švajcarsku, u kojoj živi od 1996. godine, ukoliko na snagu stupi novi poreski zakon.
Prošlog petka jedna švajcarska organizacija predala je peticiju sa 106.000 potpisa kojom se traži ukidanje poreskih povlastica stranim milionerima poput Šumahera. Naime, najtrofejniji vozač u istoriji formule 1, kao i svi drugi strani milioneri, ne mora da plaća porez na prihode koje zaradi van Švajcarske, pa je potpuno jasno da na taj način svake godine uštedi milionske iznose. A ukoliko novi zakon bude izglasan, Šumaher je spreman da napusti Švajcarsku.
- Naravno da smo moja porodica i ja fleksibilni. A ako se iz nekog razloga zakoni promene, postoje i druga mesta na svetu na kojima mogu da zamislim moj život - rekao je četrdesettrogodišnji Nemac u razgovoru za švajcarski "Der Sonntag".
Šumaher trenutno živi u Glandu na Ženevskom jezeru, u vili koja ima čak 55 soba. Osim toga, poseduje kuću i u Dubaiju, još jednom poreskom raju za bogataše.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti