Vojvotkinja od Kembridža: Povreda privatnosti ima cenu

Vojvotkinja od Kembridža: Povreda privatnosti ima cenu

Autor: | 29/10/2012

0

Paparaco koji je fotografisao vojvotkinju od Kembridža u Francuskoj ipak neće proći nekažnjeno. Fotografije u toplesu, snimljene dok se sa suprugom, princom Vilijamom, odmarala na bazenu na imanju rođaka britanske kraljevske porodice, objavljene su u brojnim časopisima, a kraljevska porodica je najavila tužbe zbog povrede privatnosti.
Francuska policija je saopštila da će paparaco biti uhapšen, što potvrđuje da je poznato njegovo ime. Britanski mediji ujedno prenose kako je mladi kraljevski par prolazio kroz teške trenutke kada su mediji širom sveta objavljivali fotografije nagog tela vojvotkinje.
Fotografije su letos prvobitno objavljene u francuskom magazinu "Closer", a zatim i u brojnim drugim zemljama uključujući Italiju, gde su ih objavili mediji u vlasništvu Silvija Berluskonija, kao i u Irskoj.
Princ Vilijam je insistirao da francuske vlasti uhapse fotografa koji je snimio te fotografije i da ga pošalju u zatvor, što je moguće s obzirom na stroge zakone u toj zemlji koji regulišu pitanje povrede privatnosti. Osim toga, advokati kraljevskog para očigledno nameravaju da stvar isteraju na čistac, pa će tako odgovarati i oni koji su objavili sporne fotografije, a mogli bi se suočiti s kaznom od godinu dana zatvora ili novčanom kaznom od oko 40.000 evra.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti