Džon Bon Džovi sledeće godine u Beogradu

Džon Bon Džovi sledeće godine u Beogradu

Autor: | 03/11/2012

0

Osim već najavljenih koncerata Marka Noflera 30. aprila u beogradskoj “Kombank areni” i “Dipeš mod” 19. maja na Ušću, još nekoliko svetskih imena je veoma zainteresovano da iduće godine prvi put održe koncerte u srpskoj prestonici.
Premijerno pred Beograđanima, najverovatnije na Ušću, voljna je da nastupi američka rok grupa “Bon Džovi”, koja je za 2013. godinu (kada obeležavaju jubilej tri decenije rada) najavila svetsku turneju “Zato što možemo”, na kojoj će promovisati novi album “What about now”, planiran za proleće.
Spekuliše se da će u Beogradu svirati u junu, a već su objavili da će tog meseca nastupiti u Kopenhagenu, Dablinu, Berlinu, Štutgartu i Kelnu. Prvi put u Beogradu bi trebalo da nastupi još jedan američki rok bend, kalifornijski “Linkin park”, koji je letos objavio peti studijski album “Living things”.
Jači pol obradovaće vest da će posle Rijane, Šakire i Dženifer Lopez (20. novembar), u naš glavni grad stići još jedna od najpopularnijih svetskih pevačica - Bijonse! Ova američka kompozitorka, plesačica i glumica, nekadašnja članica grupe “Destinis čajld”, najavila je da će do kraja ove godine objaviti čak dva albuma. Po rođenju kćerkice Blu Ajvi Karter u januaru, Bijonse je održala nekoliko koncerata, a 2013. planira svetsku turneju.
Ko je bio pre dve godine na koncertu “Ramštajna”, još se seća intenzivne toplote u “Areni”, pucnjeva, plotuna i pirotehnike koju najpoznatiji nemački bend koristi na živim nastupima. Izgleda da se i njima dopao prijem srpskih navijača, budući da razmišljaju da nas dogodine ponovo pohode. Već su potvrdili da će u junu uz “Ajron mejden” i “Slipnot” biti glavne zvezde Daunloud festivala (bivši Donington) i najavili evropsku turneju za leto. Na njihovom planu turneje još ima upražnjenih termina za jun, odnosno jul, kada sviraju u Sofiji i Bukureštu. Početkom septembra 2009. kanadski pevač, kompozitor, pesnik i romanopisac Leonard Koen održao je svoj prvi koncert u Beogradu. Atmosfera u “Areni” bila je toliko dirljiva i emotivna, a mnogobrojne dame kunu se da su se te noći zaljubile u 78-godišnjeg boema, lutalicu, budističkog sveštenika, proroka i mistika. Mada je Koen prošlog meseca završio prvi deo evropske turneje od 13 koncerata, na kojoj predstavlja 12. studijski album “Old ideas”, velike su šanse da se idućeg proleća (posle aktuelnih nastupa u Americi i Kanadi), vrati u Beograd.
Iz izvora bliskih pomenutim muzičarima stižu vesti da bi svi oni, osim “Bon Džovija”, mogli da sviraju u našem glavnom gradu u aprilu i maju. Nezgodno će biti samo ukoliko zakažu koncerte u kratkom vremenskom razmaku. Ali, to već zavisi od ovdašnjih promotera.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin