Džordž Lukas: Većinu svog bogatstva namenio sam poboljšanju obrazovanja

Džordž Lukas: Većinu svog bogatstva namenio sam poboljšanju obrazovanja

Autor: | 05/11/2012

0


Američki reditelj Džordž Lukas izjavio je da će novac od prodaje kompanije "Lukasfilm" pokloniti fondaciji koja se bavi obrazovanjem, piše Holivud Riporter.
Kompanija Dizni je prošle nedelje saopštila da je platila 4,05 milijardi dolara za kupovinu studija "Lukasfilm" u kome je snimljen čuveni serijal naučno-fantastičnih filmova "Ratovi zvezda".
- Tokom 41 godine, većinu svog vremena i novca uložio sam u kompaniju. Sada kada okrećem novu stranicu u svom životu, želim da se više posvetim humanitarnom radu - kazao je Lukas.
Zasad nije poznato koja organizacija će dobiti ovu ogromnu svotu novca, ali se nagađa da bi to mogla biti fondacija “Edutopia”, kojom Lukas sada predsedava, a koja pomaže inovativne školske projekte.
- Većinu svog bogatstva namenio sam poboljšanju obrazovanja. Ono je ključ opstanka ljudske rase. Moramo da planiramo našu zajedničku budućnost, a ono što prvo treba da učinimo jeste da našoj deci obezbedimo društvena, intelektualna i emocionalna oruđa. Kao ljudi, naše najveće oruđe za preživljavanje je naša sposobnost razmišljanja i prilagođavanja - istakao je Lukas u jednom pismu iz 2010.
- Naš zadatak kao vaspitača, pripovedača i komunikatora je da nastavimo da i dalje to činimo - zaključio je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Reuters

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin