Omot albuma Bitlsa “Abbey Road” kao tradicionalni engleski doručak

Omot albuma Bitlsa “Abbey Road” kao tradicionalni engleski doručak

Autor: | 06/11/2012

0

Legendarni album Bitlsa „Abbey Road“ nikada nije izgledao ovako ukusno. Umetnici su kreirali omot Bitlsa koristeći sastojke koji se mogu naći u tradicionalnom engleskom doručku. Skulptor Pol Bejker dizajnirao je i izradio ovo delo od pasulja, pečuraka, slanine, kobasice, kajgane i tosta.
Cepidlaka po svojoj prirodi, Pol je čak vodio računa o tome da je Makartni strogi vegetarijanac, pa je ser Pola izradio koristeći pečurke, te tako pokupio pohvale i odobravanje i od samog legendarnog basiste.

Ukusni mozaik takođe obeležava 50 godina od kada su Bitlsi, britanski najpoznatiji pop bend ikada, imali prvo snimanje u Abbey Radio studiu.
Autor je o svom delu rekao:
- Ukupno mi je trebalo četiri dana da napravim sliku, ali imao sam nesebičnu pomoć od njih troje. Bilo je prilično izazovno pronaći najbolji način da se napravi Pol Makartni, a da ne prekršimo njegova vegetarijanska načela. Nakon što smo isprobali nekoliko rešenja, odlučili smo da su pečurke najbolja opcija.

Iako omot izgleda savršeno, neki će se neminovno zapitati ‘zašto?’. Pol i njegov tim došli su na ovu ideju nakon što su čuli rezultate ankete koji za sliku Pola, Džona, Ringa i Džordža koji prelaze raskrsnicu kažu da je to omiljena slika nacije.

U top pet omiljenih fotografija među Britancima je i slika Bobija Mura koji proslavlja pobedu Engleske na svetskom kupu 1966. godine, poljubac Vilijama i Kejt na balkonu Bakingemske palate nakon venčanja, kao i Vinston Čerčil, koji u znak pobede pokazuje slovo V.

Izvor: Svet.rs
Foto: The Sun

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti