Legendarni album Bitlsa „Abbey Road“ nikada nije izgledao ovako ukusno. Umetnici su kreirali omot Bitlsa koristeći sastojke koji se mogu naći u tradicionalnom engleskom doručku. Skulptor Pol Bejker dizajnirao je i izradio ovo delo od pasulja, pečuraka, slanine, kobasice, kajgane i tosta.
Cepidlaka po svojoj prirodi, Pol je čak vodio računa o tome da je Makartni strogi vegetarijanac, pa je ser Pola izradio koristeći pečurke, te tako pokupio pohvale i odobravanje i od samog legendarnog basiste.
Ukusni mozaik takođe obeležava 50 godina od kada su Bitlsi, britanski najpoznatiji pop bend ikada, imali prvo snimanje u Abbey Radio studiu.
Autor je o svom delu rekao:
- Ukupno mi je trebalo četiri dana da napravim sliku, ali imao sam nesebičnu pomoć od njih troje. Bilo je prilično izazovno pronaći najbolji način da se napravi Pol Makartni, a da ne prekršimo njegova vegetarijanska načela. Nakon što smo isprobali nekoliko rešenja, odlučili smo da su pečurke najbolja opcija.
Iako omot izgleda savršeno, neki će se neminovno zapitati ‘zašto?’. Pol i njegov tim došli su na ovu ideju nakon što su čuli rezultate ankete koji za sliku Pola, Džona, Ringa i Džordža koji prelaze raskrsnicu kažu da je to omiljena slika nacije.
Izvor: Svet.rs
Foto: The Sun
Pročitajte još
Irina Vukotić i zgodni doktor slave u Parizu: Ljubav i sreća više se ne mogu sakriti
Irina Vukotić i Radmilo Janković imaju veliki razlog za slavlje
03/05/2024
Saznajte višeTata, mama i Vukan: Tamara Vučić pokazala kako je ofarbala jaja, odabrala najstariju tehniku
Tamara Vučić ofarbala jaja za Uskrs
02/05/2024
Saznajte višePogledajte prvu fotografiju Srđana Đokovića posle operacije, Dijana se ne odvaja od povređenog muža
Srđan Đoković uslikan posle operacije
02/05/2024
Saznajte višeUmrla poznata srpska glumica, Maja Volk slomljena zbog smrti prijateljice: Pretužna sam...
Maja Volk slomljena zbog smrti prijateljice
02/05/2024
Saznajte višeĆerki Jelene Karleuše i Duška Tošića bilo je namenjeno drugo ime, evo zašto su je nazvali Atina
Atina Tošić trebalo je drugačije da se zove
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)