Nataša Ninković: Dobar film se radi i bez novca

Nataša Ninković: Dobar film se radi i bez novca

Autor: | 22/11/2012

0

Nataša Ninković (40) ponovo je odigrala sjajnu ulogu, ovog puta u filmu "Smrt čoveka na Balkanu", koji je nedavno premijerno prikazan u beogradskom Centru Sava. Televizijska publika gledala je u brojnim serijama, ali i kao deo žirija muzičkog takmičenja "Ja imam talenat".
Za nekoga ko je kao tek stasao mlad glumac dobio samo reči hvale za zahtevnu glavnu žensku ulogu u filmu "Spasitelj", ko je briljirao u filmu "Klopka" i dominirao na pozorišnim daskama, može se s pravom reći da već dvadesetak godina ima veoma uspešnu karijeru.
Koliko "Smrt čoveka na Balkanu", film malog budžeta, ali nadasve originalnog scenarija i dobre glume, demantuje one koji se najviše žale na manjak para kada govore o krizi domaće kinematografije?
- Kao što ste i sami rekli, taj film demantuje ovu teoriju, ali to je, rekla bih, usamljen primer. Poznato je da smo svi radili bez novca, okupio nas je sjajan scenario, energija i vera u taj film. Ispostavlja se da smo bili u pravu. Film je već dobio 15-ak nagrada na raznim festivalima - kaže za "Vesti" Nataša.
Kada ste kao mlada glumica dobili glavnu žensku ulogu u "Spasitelju", filmu koji je producirao čuveni Oliver Stoun, da li vam je to bio znak da ste dobro odabrali kad ste umesto u lekare otišli u glumice?
- Čim sam upisala glumu zaboravila sam da sam ikad nešto drugo želela, a kad sam prvi put profesionalno stala na scenu - znala sam da je to nešto čemu ja pripadam i što osećam celim bićem! Uloge su dolazile, bih rekla postepeno, i odlazile... ali nikad nisu izazvale dilemu - da li sam izabrala pravi poziv. Uspeh može da bude potvrda talenta, ali ima tu i sreće koja je neophodna.
Da li biste prihvatili uloge u filmovima u kojima se Srbi prikazuju prevashodno kao zločinci, recimo, da li biste zaigrali u filmu Andželine Džoli?
- Ne volim da igram u filmovima, ma kog žanra bili, koji se crno-beli i koji prikazuju samo jednu stranu odnosa, bez obzira da li se radi o odnosu dva čoveka, dve države, a pogotovo kad je u pitanju jedna tako kompleksna stvar kao što je rat. Nisam gledala, to jest nisam imala želju da gledam Andželinin film jer ne verujem da ona može da razume - bez obzira na, sigurna sam, njenu iskrenu želju i plemenite namere - rat na našim prostorima.
Kao neko ko se osim glume uključio i u produciranje filma "Klopka". Kakav je vaš stav prema nameri Amerikanaca da naprave svoju verziju ovog filma?
- Bila bih presrećna da se ta ideja realizuje i baš me interesuje kako će to oni napraviti. Ne da bih poredila, nema potrebe za tim, već da vidim njihov ugao gledanja.
Da li ste na rang-listama najmoćnijih žena Srbije zato što ste uspešno spojili karijeru i roditeljstvo blizanaca ili uvek postoji crv sumnje da je to i zato što je vaš suprug uticajni biznismen Nenad Šarenac?
- Moram da priznam da ne pratim i ne verujem u te liste. Čak nikada nisam razmišljala zašto sam na njima. Pretpostavljam da je kombinacija svega što ste nabrojali uticala na to. Ja sam u priličnoj saglasnosti sa samom sobom, što bi se reklo, dobro mi je u mojoj koži, a to mi je najbitnije. A da krize postoje na svakom polju i s vremena na vreme zapitanost - postoji.

Izvor: Vesti online

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin