Nikola Kojo pravi svojevrsnu komunu u Sopotu

Nikola Kojo pravi svojevrsnu komunu u Sopotu

Autor: | 01/12/2012

0

Nikola Kojo sa grupom prijatelja i kolega pravi svojevrsnu komunu u Sopotu. Naselje će početi da grade u martu i sve će zabeležiti kamerama. Ideja je da ovaj dokumentarni film pokaže lepotu življenja van gradske gužve i buke.
- Oko ove ideje okupili su se ljudi različitih struktura i zanimanja. Zajedničko nam je to što smo shvatili da se život u gradu svodi na sedenje u kolima i sedenje ispred televizora. Rešili smo da se okupimo i napravimo jednu vrstu komune. Ovakvim samoodrživim naseljem dokazaćemo da je mnogo jeftinije i bolje živeti u prirodi, van grada. Na svom primeru želimo da pokažemo mladim ljudima da nije neophodno da ulaze u kredite za stan od po 100.000, 150.000 evra jer mogu za 10.000 do 15.000 evra da nabave montažnu kuću - priča Kojo.
On objašnjava da ljudima koji se odluče za život u prirodi nije neophodna kućerina od 200 i 300 kvadrata.
- U situaciji kada ti dnevnu sobu čini sve što se nalazi oko tebe, palate ti zaista nisu potrebne - objašnjava slavni glumac.
Naselje će se sastojati od tipskih montažnih kuća, imaće zajednički bazen, sportske terene, bioskop...
- Sve to pravimo isključivo za lične potrebe i ni na jedan drugi način nećemo eksploatisati. Želimo da stvorimo oazu u koju ćemo se skloniti od sveg ovog ludila, kojim smo okruženi: dnevne politike, globalne politike... O nastanku sela snimićemo dokumentarni film, zapravo seriju za koju se nadam da će postati neka vrsta patenta i pokazati mladim ljudima kako može da se živi tako što se proizvodi sopstvena hrana, sopstvena solarna energija, kako mogu da se koriste termalne vode... - kaže Kojo.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još