Anđelina Džoli posetila izbeglički kamp u Jordanu

Anđelina Džoli posetila izbeglički kamp u Jordanu

Autor: | 08/12/2012

0

Holivudska zvezda Anđelina Džoli, koja je ambasador dobre volje pri Ujedinjenim nacijama, otputovala je na Bliski istok, drugi put za tri meseca, kako bi skrenula pažnju na težak položaj izbeglica koji su iz Sirije pobegli za Jordan, zbog stalnih sukoba između pobunjenika i vladinih snaga koji se odvija u toj zemlji.
Kako prenosi "Female first", Andželina je prisustvovala sastanku s jordanskim graničnim službenicima i pozdravila volju tamošnjih vlasti koji nesebično pomažu žrtvama oružanog nasilja. Glumica je istakla da politički zvaničnici u Jordanu moraju da nastave da i dalje pomažu izbeglicama kako bi im olakšali život u novoj zemlji.
- Međunarodna zajednica mora da pokaže veću podršku i solidarnost Jordanu - rekla je glumica.

Medicinsko osoblje neprekodno se stara o sirijskim građanima koji su stigli u Jordan, a glumicu je veoma potresao slučaj dečaka koji je usled sukoba ostao bez noge.
- Veoma je uznemiravajuće kada čujete da je priču o osmogodišnjem dečaku kojem je po dolasku u Jordan, po preporuci lekara i uz saglasnost njegove porodice amputirana noga - dodala je Džolijeva.
Holivudska zvezda rekla je da je veoma uznemirena zbog sukoba koji iz dana u dan postaje sve krvaviji i ugrožava živote miliona nedužnih civila, preteći da destabilizuje čitav region.

Kao ambasador Ujedninjenih nacija, glumica je posvećena humanitarnom radu, pa apeluje na međunarodnu javnost da što pre nađe rešenje za sirijski problem.

- Videla sam dramatična stradanja stotine hiljada Sirijaca koji očajnički traže bezbednost. Civili unutar zemlje su meta, mnogi od njih pokušavaju da pobegnu iz zemlje jer su izloženi ekstremnim opasnostima. Apelujem na sve strane u sukobu da učine sve kako bi se obezbedio suguran prelazak nevinih građana - poručila je zvezda.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još