Jelena i Dejan Tomašević: U Beogradu smo svoji na svome

Jelena i Dejan Tomašević: U Beogradu smo svoji na svome

Autor: | 10/12/2012

0

Bivši košarkaški as Dejan Tomašević posle internacionalne karijere, tokom koje je pet godina igrao i sa porodicom živeo u Atini, pre nešto više od dve godine vratio se u Beograd. Vreme privikavanja na Beograd kao da još traje, otkriva „Novostima“ u susretu sa njim i njegovom suprugom Jelenom.
- Ne žalim što je došao kraj moje igračke karijere. Igrao sam dugo i uspešno u inostranstvu, a kao rođenom Beograđaninu najnormalnije je bilo da se, kad je došao taj dan, vratim u svoj grad koji najviše volim. Tu živimo najnormalnije, odgajamo našu decu, i iskreno se nadam da ćemo supruga i ja našu ljubav prema Beogradu da prenesemo na njih. Nažalost, živimo u teškom vremenu, ne bih isticao toliko ekonomski loš trenutak, već me više pogađa moralni i pad svih vrednosti koji se dogodio.
Posle vašeg odlaska, ni u Atini nije kao nekada, pa je možda i dobro što ste se sada u Beogradu?
- I mi smo to nekoliko puta rekli. Dobro je što smo se na vreme vratili. U svakom slučaju, nadam se da ćemo svi, a posebno naša deca, dočekati bolje i srećnije dane i u Beogradu i u Atini, gde će naši klinci sigurno opet odlaziti.
Kolika su vam deca?
- Jelena i ja imamo Manju, koja ima 13 godina, Miu - jednaest godina - i sedmogodišnjeg Matiju, dok Jelenin sin iz prvog braka Marinko ima 24 godine. Ovo troje mlađih idu u osnovnu školu i svi su se već polako opredelili za sport. Manja trenira odbojku, Mia gimnastiku, a Matija fudbal. Marinko se takođe rekreativno bavi sportom.
Čuli smo da vam nije baš drago što se najmlađi Matija opredelio za fudbal, a ne za košarku i da je za to „krivac“ vaš kum Predrag Mijatović?
- Nije mi krivo, najvažnije mi je da se bavi sportom, pa makar i fudbalom. A jeste kum uticao na to da trenutno više voli „pikanje“ lopte nogom, poklonio mu je i "Realov" dres. S obzirom na to da smo i supruga i ja visoki, pretpostavljam da će i on biti viši od dva metra i da će mu jednog dana košarka ipak biti bliža. Ali zasad je više u fudbalu nego u košarci. 
Tomašević je trenutno na funkciji potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije, dok se supruga Jelena i dalje najviše bavi decom, pošto su, kažu, još suviše mali, što joj ne dozvoljava da se ona intenzivnije bavi nečim drugim.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin