Josipa Lisac: Nastup u Beogradu za "Dan zaljubljenih"

Josipa Lisac: Nastup u Beogradu za "Dan zaljubljenih"

Autor: | 12/12/2012

0

Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac održaće koncert za "Dan zaljubljenih", 14. februara, u Sava Centru, na kome će obeležiti 40 godina od izlaska kultnog albuma "Dnevnik jedne ljubavi", najavila je koncertna agencija "Long plej".
- Nisu važne godine, a nije važno ni vreme, samo je važna ljubav - kratko kaže pred dolazak u Beograd Josipa Lisac, koja inače 14. februara slavi i svoj rođendan.
Beogradsku publiku Josipa Lisac će podsetiti na "Dnevnik jedne ljubavi" (1973), njen prvi album koji sa pesmama "Sreća", "O jednoj mladosti", "Ležaj od suza" danas uživa kultni status i mesto u svim antologijama.
"Dnevnik jedne ljubavi" je među prvim konceptualnim albumima jugoslovenske pop i rok muzike, koji je već u prvoj godini distribucije prodat u 25.000 primeraka, zasluživši naslov "Zlatne ploče" od matičnog diskografa "Jugotona".
Na koncertu u Sava centru, koji će biti posvećen Karlu Metikošu, publika će čuti i hitove kao što su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gđe Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda"...

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin