Merjem Uzerli: Serija "Sulejman Veličanstveni" mi je promenila život

Merjem Uzerli: Serija "Sulejman Veličanstveni" mi je promenila život

Autor: | 25/12/2012

0

Sultanija Hurem jedna je od najznačajnijih ličnosti u turskoj istoriji. Ona je prva žena koja je dobila status supruge Sulejmana Veličanstvenog i tako promenila zakon star nekoliko vekova koji je sultanima dozvoljavao bigamiju. Život najvećeg vladara Otomanskog carstva i njegove voljene Hurem ekranizovan je u seriji “Sulejman Veličanstveni”, koja obara sve rekorde gledanosti i mnogo dalje od Balkana.
Merjem Uzerli briljantno je oživela ženu koju samo smrt može da zaustavi u njenim namerama, budući da se potpuno posvetila ulozi koja joj je donela veliku popularnost ne samo u Turskoj, već i u svim zemljama u kojima se prikazuje saga o čuvenom sultanu. Talentovana Nemica turskog porekla, čiji je glumačko umeće za kratko vreme osvojilo i kritiku i publiku, rođena je pre 29 godina u Kaselu. Odrasla je u građanskoj porodici modernih shvatanja, koja se nikako nije uklapala u stereotip o imigrantima. Bavila se muzikom, manekenstvom i humanitarnim radom, snimila je u Nemačkoj nekoliko filmova i serija, ali rad na ovom projektu promenio je njen život iz korena. U trenutku kada je nameravala da odustane od karijere postala je jedna od najvećih zvezda u ovom delu sveta.
Verujete li da se snovi mogu ostvariti preko noći?
- Život koji sam vodila pre nego što sam dobila ponudu da zaigram u seriji polako je počinjao da liči na pakao. Rođena sam u Kaselu, a glumu sam studirala u Hamburgu. Od šest godina studija, tri sam provela u životarenju. Kada mi je sve dosadilo, otišla sam u Berlin kako bih tamo okušala sreću i pokušala da pronađem posao. Obećavali su mi karijeru, filmove, uloge u pozorištu… Međutim, kako je vreme prolazilo, shvatila sam da od svega toga nema ništa. Godinu dana besciljno sam lutala Berlinom. Dešavalo se da nedeljama ne izađem iz kuće, ponekad se danima nisam tuširala… Kada sam bila na korak do ludila, zazvonio je telefon. Prijatelj mi je rekao da se u Turskoj održava probno snimanje za Sulejmana i da bih mogla da se prijavim za ulogu Hurem, zavodljive robinje. Sve što je trebalo da uradim bilo je da istog trenutka uskočim u avion i odem u Istanbul.

Nastavak ekskluzivnog intervjua pročitajte u novom broju nedeljnika SVET!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još