Novak Đoković odbranio titulu u Abu Dabiju

Novak Đoković odbranio titulu u Abu Dabiju

Autor: | 29/12/2012

0

Zlatni pehar Abu Dabija drugu godinu zaredom završio je u rukama Novaka Đokovića, kralja belog sporta i teniskog šeika iz Persijskog zaliva, kako su počeli da ga nazivaju pojedini svetski mediji. Najbolji igrač sveta u finalnom okršaju egzibicionog takmičenja, posle dvoipočasovne borbe, savladao je Nikolasa Almagra 6:7, 6:3, 6:4 i nastavio da u ovom delu planete beleži vrhunske rezultate.
Naime, pored dve titule sa „Mubadala šampionata“, Novak je u karijeri osvojio i tri ATP trofeja u Dubaiju (u Dohi još nije igrao), čime je pokazao da mu i te kako odgovaraju uslovi u Emiratima.

Iako Novak tek treba da dostigne top formu uoči Australijan opena gde napada četvrti naslov najboljeg, jasno je da je naš igrač odlično odradio dosadašnji tok priprema i da će u 2013. jurišati na nove rekordne pobede.
- Bilo je neizvesno u finalu, a čestitam Nikolasu na velikoj borbi. Obojica smo hteli da pobedimo, ali smo i zabavljali publiku. Ovo je lep turnir, uvek imam uzbudljive mečeve protiv jakih rivala i nadam se da se vidimo i sledeće godine. Odigrao sam dva dobra susreta i uživao sam u vremenu provedenom u Abu Dabiju - rekao je Đoković na dodeli priznanja posle finala.
Nikolas Almagro je u Emirate stigao u poslednji čas, umesto Rafaela Nadala, ali to mu nije smetalo da umalo stigne do titule.
- Nisam uspeo u finalu, ali zadovoljan sam i ovim što sam uradio. Čestitam Novaku na pobedi, bio je bolji. Ja se sad vraćam kući, da sa porodicom proslavim Novu godinu, a o narednoj sezoni još ne razmišljam - rekao je Španac.

Đokoviću je za pobedu pripala nagrada od 250.000 dolara, čime je 2012. godinu završio sa osvojenih više od 13 miliona dolara od turnirskih nagrada.

Srpski teniser potom je otputovao u Pert, gde će sa Anom Ivanović braniti boje Srbije na Hopman kupu. U prvom kolu Srbija se sastaje sa Australijom.

Izvor: Novosti
Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: novak djokovic