Dragan Bjelogrlić: Imam tremu veću nego ikad

Dragan Bjelogrlić: Imam tremu veću nego ikad

Autor: | 30/12/2012

0


Novih devet epizoda serije "Montevideo, Bog te video" pod nazivom "Na putu za Montevideo" gledaoci RTS-a moći će da prate od 31. decembra, kada će upoznati putovanje naših reprezentativaca od Beograda do Montevidea.
Reditelj Dragan Bjelogrlić kaže za "Blic" da je dugo ubeđivao producenta "Intermedia Network" da ne nastavljaju snimanje jer je teško ponoviti uspeh kakav je zabeležio prvi deo filma.
- Ovaj serijal će nastaviti tamo gde je prvi deo filma stao i uvešće gledaoce u drugi deo filma. Zato sada imam veliku tremu, možda veću nego pred prvi film. Prvobitni dogovor je bio da ćemo ući u drugi film i producent se pozvao na taj dogovor plus što mi je rekao da je u njegovoj poslovnoj postavci neophodan drugi deo. Zbog toga nisam mogao da ostavim producenta na cedilu, inače da sam se ja pitao, ne bih radio drugi deo - priča Dragan Bjelogrlić.
On ističe da je ovaj serijal specifičan jer se ne bavi samo putovanjem.
- I dalje se bavim Beogradom, Čuburom i nekim zanimljivim stvarima koje se dešavaju. I dalje pratimo tu ljubavnu priču koju film nosi, ali sada na daljinu. "Na putu za Montevideo" je nastalo kada sam shvatio da u drugom delu filma nema mesta za put i onda smo odlučili da od toga napravimo serijal. Šteta je ne tretirati to putovanje koje je po mnogo čemu zanimljivo, pa smo napravili tu tranziciju između filmova - objašnjava on.

U novim epizodama ekipi se pridružuju Ivan Zekić, Nataša Vojinović, Božidarka Frajt, Bojana Gregorić, Goran Navojec, Filip Šovagović, Alžan Pelesić i Tzortzoglo Stratos.
U ulogama istorijskih ličnosti našli su se Predrag Ejdus kao Branislav Nušić, Nela Mihailović kao Žanka Stokić i Milovan Filipović kao Miloš Crnjanski.
- Glumci iz regiona vole da igraju u našim filmovima, a kada su videli "Montevideo" nije mi trebalo mnogo da ih ubeđujem. Nemaju oni filmove koji mogu da se porede s ovim. Moj pomoćnik Srđan Spasić kaže: "Možda ćemo u životu raditi skuplje projekte, ali komplikovanije sigurno nećemo" - ističe popularni glumac i reditelj.

On otkriva da vrlo brzo posle emitovanja ove serije bude premijera filma, najverovatnije u aprilu.
- Jednog dana će možda jednog dana neko gledati samo seriju „Montevideo” koja će imati recimo 27 epizoda kao jednu priču i to im neće smetati - zaključuje Bjelogrlić.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin