Ivana Selakov: Moj glas je dar od Boga

Ivana Selakov: Moj glas je dar od Boga

Autor: | 03/01/2011

0

Ivana Selakov otkrila je u intervjuu za portal Opera17 da ove godine planira da skupi pesme za drugi album, da otplati stan, otputuje negde gde do sad nije bila i da škola izvede jos jednu generaciju đaka. Za pevačicu Ivanu Selakov 2010-a je bila njena godina. Zapažena pesma na Grandovom festivalu, album prvenac i to za najjaču izdavačku kuću, hitovi, skladna veza, škola pevanja, novi fanovi…
Sve što nije ostvarila, Ivana će se potruditi da se to desi u 2011. godini a uz pomoć fanova i svojih saradnika.
Godinama je to činila, pa izuzetak neće biti ni meseci koji su pred njom, da tuđe pesme i hitove oboji svojim glasom, makar u vidu pratećih vokala. Skromna, ali sigurna u sebe, sigurna i beskompromisna u svojoj viziji muzike i estrade, Ivana Selakov odgovorila je na nekoliko pitanja u novogodišnjem intervjuu na portalu Opera-17.com, a sve što je poželela sebi, želi svima vama koji čitate ovo.
Karijeru gradiš polako, ali veoma uspešno. Zašto ne agresivna kampanja, skandali i provokativni tekstovi?
- Zato što to jednostavno nisam ja. Meni je bitno da imam kvalitetne pesme, nastupe i ljude koji te pesme slušaju, a skandali i tračevi jesu publici zanimljivi ali nisu presudni da bi neki nastup bio posećen. Išla sam vrlo postepeno ali za mene je taj put bio vrlo plodan na kraju.


Grand i Ivana Selakov, odakle to i šta je to što ova kuća pruža, a druge ne?
- Grand je muzička kuća koja jednom pevaču može da pruži najbolje uslove. Ne mogu da kažem nijednu ružnu reč o Grandu jer sam maksimalno ispoštovana od strane njih. Imala sam priliku da promovišem skoro sve svoje pesme što je u današnje vreme vrlo teško. Grandu se dopao moj glas i senzibilitet pesama, a ja sam izabrala njih jer su najjači na Balkanu.Volela bih da i moj drugi album izda Grand.
Poseduješ jedan od najlepših glasova Srbije, da li se posebno neguje?
- Hvala. Pre svega je to dar od Boga, a onda i pravilna nega. Ja ne pušim, trudim se da spavam dovoljno da bih oporavila glas posle nastupa. Naravno, Akademija umetnosti koju sam završlila mi je mnogo pomogla da shvatim i rasčlanim muziku.
Koliko se samostalni rad razlikuje od rada u grupi? Kaješ li se što nisi odmah krenula u solo karijeru?
- Ja sam bila solista i pre ulaska u grupu Beauty Queens ali je taj period sa grupom bio jako sladak i simpatičan, nas pet smo se divno družile i zabavljale, ali je u jednom trenutku bilo bitno da krenem dalje. Uvek ću sa simpatijama gledati na taj period ali mislim da je izlazak iz grupe za mene bio presudan trenutak za buduću karijeru.
Duet sa Darkom, potom sa Bobanom, kada ćemo Ivanu čuti sa nekom koleginicom? Čiji glas bi volela da ukrstiš sa svojim?
- Oba dueta su se desila pre svega zbog odličnih pesama. Ako se ponovo desi neka takva pesma ali u kombinaciji sa koleginicom, ja ću se odlučiti rado na to. Ima nekoliko pevačica koje užasno cenim: Ceca, Brena, Dragana Mirković, Ana Bekuta, Mira Škorić, Dara Bubamara, Slađa iz grupe Alegro… I ne bih se bunila da sa nekom od njih snimim duet.
Koliko si spremna na kompromise i da li se može bez tračeva i skandala do samog estradnog vrha?
- Može ali teško. Mislim da su tračevi i skandali samo šlag na torti nekome ko je već uspešan i popularan. Sa druge strane, neko ko nije aktuelan ne može se veštački napraviti da jeste samo zato što će svaki dan biti objavljena neka glupost o njemu. Opet ponavljam, dobra pesma je “najbolji trač i skandal”
Najkvalitetniji vokali po tebi u Srbiji u pop i folk muzici pripadaju kome?
- Ima ih baš mnogo, a ja cu probati da se setim svih: Ceca, Brena, Slađa Alegro, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Zorica Brunclik, Verica Šerifović , Jana, Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Ivana Negativ… Od muških vokala: Aca Lukas, Aco Pejovic, Ljuba Aličić , Saša Matic, Šaban, Sergej Ćetković, Željko Joksimović… Ima ih mnogo i sigurno sam neke zaboravila, ali ako moram da izdvojim dvoje ipak su to Ceca i Slađa-grupa Allegro.
Privatnost kriješ, ali zna se da si u srećnoj vezi, kako se održava skladna veza u poslu kojim se baviš?
- Tako što smo stalno zajedno i u poslu i privatno. Za mene je to ključ uspeha što ne znači da bi neko drugi funkcionisao dobro u tim uslovima. Uspeli smo da izbalansiramo i jedno i drugo.
Kakvi su planovi za 2011. godinu, kaješ li se zbog nečega iz 2010-e?
- Za mene je 2010. godina bila vrlo uspešna i dva jako bitna životna pitanja sam rešila u ovoj godini. Moja škola pevanja je uspešno izvela prvu generaciju i mogu da se pohvalim da od 34 učenika ima bar pola za koje će se uskoro tek čuti jer su vrlo talentovani. Plan za iduću godinu je da skupim pesme za drugi album, da otplatim stan, otputujem možda negde gde do sad nisam bila, da škola izvede još jednu generaciju đaka. Ima raznih planova.
Stih koji uglavnom opisuje Ivanu Selakov?
- “Već je vrime da se pomirim sa svitom, i tiho ko da zaronim na dah, u svemu sad mogu naći nesto lipo, i reći živote dobar ti dan” by Gibonni
Kako provodiš novogodišnje praznike?
- Kao i bezbroj godina unazad, radno sa svojim bendom u klubu ‘’Elite’’ u Cirihu gde je provod zagarantovan.
Koja osećanja, misli, sećanja te vežu za detinjstvo tokom praznika?
- Novu godinu sam uglavnom provodila sa društvom na nekim kućnim žurkama, a Božić obavezno u krugu porodice i to je tradicija.
Da li kupuješ novogodišnje poklone svojoj porodici i prijateljima i da li ih dobijaš?
- Kupujem, ali i dobijam Božićne poklone.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Ivana Selakov

Pročitajte još

Najnovije vesti