Natali Portman i Kolin Firt najbolji glumci!

Natali Portman i Kolin Firt najbolji glumci!

Autor: | 16/01/2011

0

Zvezde ovogodišnje dodele nagrade kritičara održane u Los Anđelesu su glumci Kolin Firt i Natali Portman, za uloge u filmovima "The King's speech", odnosno "Black swan", kao i filmovi "Početak" i "Društvena mreža". Film Dejvida Finčera "Društvena mreža" proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario adaptiran po literarnom predlošku i najbolju muziku. Film "Početak" trijumfovao je u tehničkim kategorijama - kamera, scenografija, montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film.
Tri nagrade dobila je bokserska drama "The Fighter" - za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) i najbolji glumački ansambl. Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je "Priču o igračkama 3D" najboljim animiranim filmom, "Čekajući Supermena" dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, "Easy A" je izabran za najbolju komediju, a "Muškarci koji mrze žene" nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.
Hejli Stajnfeld dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu "Čovek zvani hrabrost" u režiji braće Koen.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin