Film “Društvena mreža” dobio četiri “Zlatna globusa”

Film “Društvena mreža” dobio četiri “Zlatna globusa”

Autor: | 17/01/2011

0

Film “Društvena mreža” koji govori o “Fejsbuku” trijumfovao je na dodeli nagrada “Zlatni globus” u Los Anđelesu. Ovo ostvarenje reditelja Dejvida Finčera dobilo je četiri nagrade za najbolji film, režiju, scenario i muziku što je dodatno učvrstilo poziciju filma kao najvećeg kandidata za “Oskara”. Nagradu za najboljeg glumca u drami dobio je Kolin Firt za ulogu u filmu “The King’s speech” koji govori o britanskoj monarhiji, dok je priznanje za najbolju glumicu u drami ponela Natali Portman za ostvarenje u filmu “Black Swan”.

Portmanova se na dodeli zahvalila koreografu i svom vereniku Bendžaminu Milepijedu sa kojim čeka dete, a koji ima manju ulogu u filmu “Black Swan”. On igra lika koji odbija da spava sa Natali.
U kategoriji za najbolju filmsku komediju/mjuzikl nagrađena je priča o lezbijskoj porodici “The Kids Are All Right”, dok je Anet Bening za ulogu u ovom filmu proglašena najboljom glumicom u komediji/mjuziklu. Ona je inače pre 11 godina dobila istu nagradu za ulogu u filmu “Američka lepota”.
Najbolji glumac u komediji je Pol Đamati zahvaljujući ulozi u filmu “Barney’s Version”. Ostvarenje “The Fighter” donelo je “Zlatne globuse” Kristijanu Bejlu i Melisi Leo za najbolje sporedne uloge.  Najbolji animirani film je “Toy story3”, piše Blic.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti