Kornelije Kovač sa Kristinom i Aleksandrom komponuje pesmu za Evrosong!

Kornelije Kovač sa Kristinom i Aleksandrom komponuje pesmu za Evrosong!

Autor: | 19/01/2011

0

RTS je prošle godine ustanovio pravilo da se odabira jedan kompozitor iz Srbije čija će se pesma takmičiti na “Evrosongu”, a kako nezvanično saznajemo, ove godine je odabran bivši učesnik “Evrovizije“, kompozitor Kornelije Kovač, koji će pesme praviti sa ćerkama Aleksandrom i Kristinom.
Prošle godine izbor je pao na Gorana Bregovića, čiju je numeru “Ovo je Balkan” pevao Milan Stanković. Ove godine su se uzKornelija Kovača, na RTS-u su se pominjala druga imena poput Bajage i Marka Kona, a odluka će zvanično biti saopštena za desetak dana. Po prošlogodišnjem modelu izabrani kompozitor uradiće tri originalne kompozicije, potom će odabrati desetak pevača koji će pevati njegove numere. Kada se konačno odabere troje izvođača za tri numere, uradiće se televizijski šou tokom kojeg će gledaoci u Srbiji SMS glasovima odabrati pobednika. Pobednik će nas predstavljati na “Evrosongu 2011”.
Kornelije Kovač ima bogato iskustvo što se tiče “Pesme Evrovizije”. Godine 1974. sa “Korni grupom” izveo je pesmu “Moja generacija” i osvojio dvanaesto mesto. To je bila pobednička kompozicija Opatijskog festivala koji je istovremeno bio i nacionalni izbor za jugoslovenskog predstavnika na “Pesmi Evrovizije”. Zanimljivo je da je garderobu “Korni grupa” na pesmi “Evrovizije” u Brajtonu delila sa predstavnicima Švedske i pobednicima 1974. grupom “ABBA”.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin