Željko Mitrović: Dvor mi je pomogao da pobedim opasnu bolest

Željko Mitrović: Dvor mi je pomogao da pobedim opasnu bolest

Autor: | 24/01/2011

0
Željko Mitrović

Željko Mitrović pobedio je opasnu bolest i za 20 dana se vraća u Srbiju. U ekskluzivnom intervjuu za Press, vlasnik ružičaste televizije otkriva da je aplastičnu anemiju savladao zahvaljujući profesionalizmu lekara, podršci porodice, prijatelja i saradnika, ali i neprekidnom radu na pripremi projekta novog rijalitija „Dvor", koji je lično smislio i na čijem je postavljanju radio tokom boravka u bolnici:

- Verovali ili ne, „Dvor" me je oporavio - kaže Mitrović i dodaje: - Lekari koji brinu o meni i medicinsko osoblje klinike u Flensburgu, vrhunski profesionalci, odreda se slažu da većeg manijaka za posao od mene nisu videli. Bili su skeptični kad sam im rekao da ja iz bolnice želim da radim kao da sam u Beogradu, a sad su ubeđeni da je upravo angažman oko „Dvora" bio taj koji je uz terapiju pomogao da sve ovo brže prebolim. Bolnička soba mi liči na spejs šatl. Imam osam TV monitora i osam internet linija i neprekidno pratim sva dešavanja. Između terapija sam stalno u akciji... Zajedno sa Milicom sam odavde rukovodio čitavim projektom „Dvora", birao sam svaku ciglu, pregledao na hiljade slika, projektovao, smišljao zadatke.

Koliko vam je značila podrška porodice i saradnika, a i činjenica da je „Dvor" nadmašio sva očekivanja?

- Kažu da se na muci poznaju junaci i tek sad, kad je ličilo da bijem svoju najtežu bitku, shvatio sam koliko odanu, sposobnu i jaku ekipu saradnika imam oko sebe... Milica je sve vreme uz mene i njena, kao i podrška porodice, bila mi je jednako bitna za ozdravljenje koliko i svi lekovi i terapija. Ipak, moram da izdvojim nekog. To je prof. dr Nada Basara, žena-čudotvorac i jedna od najcenjenijih stručnjaka u oblasti hematologije u celom svetu, koja je zaslužna što me je vratila iz mrtvih u punu formu. U Beograd ću se vraćatiti zdraviji nego kad sam imao 17 godina.

Kakva je trenutno vaša zdravstvena situacija?

- Osećam se veoma moćno, zdravo i jako, i tek sam sad motivisan da radim i smišljam još bolje i jače akcije, tako da se zna da „Dvor" predstavlja samo prvi stepenik u učvršćivanju Pinka na medijskom vrhu Balkana. Dobro mi je sad, zapravo više nego dobro, neprekidno sam nasmejan i zadovoljan. Završavam danas terapiju i doktori kažu da su veoma iznenađeni brzinom izlečenja i oporavka... Sledi mi 20 dana tokom kojih će se pratiti postterapijska situacija... Mogao sam tih par nedelja da budem i na kućnom oporavku, ali ću ipak ostati ovde, kako bih opravdao titulu najboljeg pacijenta. Naravno, neću prestati da radim!

Željko Mitrović

U javnosti se dosta spekulisalo o uzrocima koji su izazvali aplastičnu anemiju i u jednom trenutku vas doveli na rub života...

- Ne bih želeo da pričam o svojoj bolesti jer sam je pobedio, ali hoću samo da kažem da su opsežna istraživanja pokazala da nju nisu izazvali nikakvi opijati, nikotin, alkohol, lekovi za mršavljenje ni slične stvari o kojima se nagađalo, već je u pitanju nešto što za sada ne smem da otkrivam... Važno je samo da sam pobedio najtežeg neprijatelja u životu i sad hoću da svoju energiju usmerim ka „Dvoru", koji više nije samo regionalno, već polako postaje i svetsko čudo.

„Dvor" je vaša autorska emisija i prvi autentični srpski rijaliti TV proizvod. Da li postoje šanse da svoj projekat izvezete?

- Već sada četiri velike TV kuće iz četiri zemlje žele da otkupe licencu za „Dvor" i, koliko god da sam do sada postigao u svojoj karijeri, ovo je projekat na koji sam najponosniji... Infrastrukturu, koja se u uobičajenim uslovima gradi i do godinu dana finiširali smo u svetski rekordnom roku. Rejtinzi su nadmašili sva očekivanja, jer čak i u trenutku kad su rijaliti programi došli do vrhunca u Srbiji i kad deo kvaziintelektualne javnosti pokušava da ih obesmisli, mi smo sa našim autorskim projektom probili sve granice... Gledajući ukupan zbir gledalaca u svim državama koje emituju „Dvor", ovo je definitivno najgledaniji šou koji je ikad emitovan u ovom delu Evrope.

Kakvi su vam dalji planovi?

- Početkom februara dolazim u Srbiju i odmah nastavljam tamo gde sam stao. Žurku ozdravljenja ću napraviti, a na njoj će se, pored brojnih mojih prijatelja i poslovnih saradnika Bob Sinkler, naći i čuveni di-džej koji me je posetio u bolnici. Pored njega, dovešću još nekoliko svetski poznatih džetsetera i nije isključeno da neko od njih poseti i dvorjane.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti