Kornelije Kovač: Za Evrosong tražim pevača koji je mlad, zgodan i samouveren!

Kornelije Kovač: Za Evrosong tražim pevača koji je mlad, zgodan i samouveren!

Autor: | 26/01/2011

0

Kornelije - Bata Kovač (69) koji pored svojih ćerki Aleksandre i Kristine priprema pesmu za srpskog predstavnika za Evrosong otkriva kakve pesme će ponuditi i kako bi, po njegovom mišljenju, trebalo da izgleda izvođač.
- Radim na nekoliko pesama, koje ću snimiti sa nekoliko raznih pevača i onda načiniti definitivan izbor. Ono što će biti moja pesma je zapravo ono kako ja živim, stvaram i radim već godinama. Nisam za vatromet, talambase i disko plesače, već za kvalitetnu interpretaciju koja nosi nešto osobeno. Što se izvođača tiče, mora da bude mlad, zgodan, samouveren! Da ima raspon od oktave i po, boju glasa ili zrno u glasu ili kristalan i zvonak vokal. I da zna da se ponaša na sceni - kaže Bata.
Slično misli i njegova ćerka Aleksandra koja se pominje ne samo kao kompozitor, već i kao izvođač.
- Srbija se poslednjih nekoliko godina predstavila Evropi kao zemlja koja neguje etno zvuk. Vreme je da se vratimo evergrinu, pesmama koje odišu emocijom, koje će kvalitetom muzike i interpretacije biti na najvišem mogućem nivou i koje će živeti još dugo posle takmičenja - smatra Aleksandra i opisuje kako bi trebalo da izgleda izvođač.
- Pevač koji će predstavljati Srbiju ove godine u Diseldorfu mora biti vrhunski interpretator, mora imati emociju i iskustvo, pišu Novosti.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još