Eltonova slika vređa decu?!

Eltonova slika vređa decu?!

Autor: | 28/01/2011

0

Časopis "US weekly" na naslovnoj strani je objavio fotografiju Eltona Džona i Dejvida Furniša sa sinom Zakarijem, kojeg su dobili uz pomoć surogat-majke. Iako fotografija jednostavno prikazuje dvojicu muškaraca koji drže bebu, uprava prodavnice "Harps" u Arkanzasu procenila je da bi slika mogla da "uvredi decu i omladinu".
Elton je tako pokriven sivim kartonom sa natpisom "Porodični štit - zaštitimo naše mlađe kupce", a časopis su zaposleni umotali u zaštitnu foliju kako se neko od mlađih kupaca ne bi dosetio da skine karton i uzme da ga prelista. Ovaj metod inače se u američkim prodavnicama koristi isključivo za pornografske časopise, prenosi Mondo.
Fotografija prekrivenog Eltona obišla je Internet zahvaljujući Dženifer Hadlston iz Mauntin Houma u Arkanzasu, koja je aparatom zabeležila prekrivanje u "Harpsu" i postavila sliku na Twitter.
- Ovo sam upravo slikala u prodavnici. Bila sam šokirana i zaprepašćena. Uprava mi je rekla da mora da spreči da deca vide fotografiju, jer se radi o gej porodici - napisala je Hadlstonova, koja je "tvitove" uputila na adrese aktivista za ljudska i prava homoseksualaca.
- Ili je Eltonova beba na neki način uznemirujuća sama po sebi, što je malo verovatno, ili ova radnja ima ozbiljan problem sa homofobijom - piše britanski "San".
U "Harpsu" su se branili rekavši da su "porodični štit" postavili nakon žalbi nekoliko mušterija, i da on ne označava mišljenje cele kompanije o gej populaciji.  Elton Džon je inače prošle nedelje u jednom intervjuu "potkačio" upravo Ameriku, rekavši da se tamo oseća kao građanin drugog reda zbog svog seksualnog opredeljenja.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: elton džon