Britanci zaplenili "Srpski film"

Britanci zaplenili "Srpski film"

Autor: | 29/01/2011

0

Policija je zaplenila sve kopije iz prodavnice "Blokbaster“, koja se bavi prodajom i iznajmljivanjem filmova na DVD izdanjima. Posle racije u Northemptonu, povučene su sve kopije kontroverznog filma i u drugim radnjama širom Velike Britanije, a sa sajta je skinut zvanični link za film.  Policija je reagovala posle dojave jednog gledaoca, koji je prijavio da film obiluje scenama zlostavljanja dece.
- Ne razumem zbog čega bi bilo ko želeo da pogleda ovako nešto - rekao je uznemireni gledalac.
Policija tvrdi da je samo radila svoj posao.
- Naša obaveza je bila da istražimo prijavu i u saradnji sa menadžerom prodavnice privremeno su zaplenjene sve kopije filma. Uverili smo se da je film dobio dozvolu za prodaju i iznajmljivanje od nadležnih i da distribucija može da se obavlja nesmetano - saopštio je portparol policije u Northemptonu.
Su Klark, portparol BBFC-a, izjavila je da "Srpski film“ ne bi dobio dozvolu da se emituje i prodaje u Velikoj Britaniji da krši zakon:
- Film je dobio sertifikat da je namenjen starijima od 18 godina i ne bi dobio dozvolu da krši naše zakone.
Film u kojem porno-glumac Miloš, koga igra Srđan Todorović, biva uvučen u bolesnu zamisao producenta Vukmira (Sergej Trifunović) o snimanju sado-mazo scena seksa sa decom i ženama, definitivno nije za svačiji stomak.
- Film sadrži scene koje nisu za osetljive gledaoce. Reditelj Srđan Spasojević je pomerio granice onoga što može ili bi trebalo da bude prikazano u ovom nasilnom erotskom trileru - navodi se u upozorenju koje je istaknuto na kopijama filma, pišu vesti-online.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: srpski film

Najnovije vesti